Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[1.9 TDI 1z] Szarpanie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zupens
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[1.9 TDI 1z] Szarpanie

Post autor: zupens » 17 cze 2010, 18:05

Problem jest następujący: auto szarpie podczas jazdy na 5 biegu przy lekkim nacisku na pedał gazu. dzieje się tak w sytuacji próby utrzymania stałej prędkości gdy delikatnie operuje się pedałem gazu. gdy pedał jest wciśnięty do podłogi auto nie szarpie tylko ładnie przyspiesza. jako ze mam auto na pierburgu odłączyłem wtyczkę od licznika w celu wyeliminowania nastawnika. szarpania jednak nie ustały. Co może być przyczyną mojego problemu, dodam tylko ze zawieszenie jest po wymianie i nie ma jakichkolwiek luzów. mam dostęp do Vag-a i mogę zrobić logi tylko nie wiem jakich grup, bo mi te logi nic nie mówią. ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie mojego problemu???

ps. czy poprzez odłączenie wtyczki od licznika mogą w przewodach paliwowych od pompy pojawić się pęcherze powietrza a auto słabiej odpalać???

ikswezsutram
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: ikswezsutram » 17 cze 2010, 18:31

twoim problemem jest nastawnik!odłączyłeś wtyczkę ale nie tą co 3ba:)
poza tym wyeliminuj te pęcherze bo one też mogą powodować te objawy

Awatar użytkownika
zupens
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zupens » 17 cze 2010, 18:41

odpiąłem wtyczkę od licznika tą niebieską po prawej stronie. Prędkościomierz nie działa a obrotomierz dopiero po włączeniu świateł. Nie właściwa wtyczkę odczepiłem???

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 17 cze 2010, 18:50

zupens pisze:odpiąłem wtyczkę od licznika tą niebieską po prawej stronie. Prędkościomierz nie działa a obrotomierz dopiero po włączeniu świateł. Nie właściwa wtyczkę odczepiłem???
czujnik położenia wału <ok>

Awatar użytkownika
zupens
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zupens » 17 cze 2010, 18:54

gibaj pisze:
zupens pisze:odpiąłem wtyczkę od licznika tą niebieską po prawej stronie. Prędkościomierz nie działa a obrotomierz dopiero po włączeniu świateł. Nie właściwa wtyczkę odczepiłem???
czujnik położenia wału <ok>
a możesz napisać konkretnie czy to wtyczka właściwa do wyeliminowania nastawnika???

gibaj
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Krzysztof
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: gibaj » 17 cze 2010, 19:00

masz tą wtyczkę przy skrzyni biegów <ok>tu masz dobry temat https://audi80.pl/19tdi-1z-szarpanie ... k+pierburg

myster
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: myster » 17 cze 2010, 21:11

zupens pisze:Problem jest następujący: auto szarpie podczas jazdy na 5 biegu przy lekkim nacisku na pedał gazu. dzieje się tak w sytuacji próby utrzymania stałej prędkości gdy delikatnie operuje się pedałem gazu. gdy pedał jest wciśnięty do podłogi auto nie szarpie tylko ładnie przyspiesza.
hej kolego widze ze chyba jestes z tej samej miesciny. Mialem ten sam problem co ty i winny byl nastawnik( wymagal czyszczenia) ja ten zabieg przeprowadzalem sam wiec jak by co sluze pomoca jak czas pozwoli ;-) pozdro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl