Audi Cabriolet 2.6 V6
A ja się wkurzyłem bo chcę se pooglądać dupy a tu wymiana plastiku od stopu :roll:quick pisze:Oj Panowie.. Panowie.. Wystarczyło napisać w temacie, że można zobaczyć kawałek cycka lub trochę ramienia a wyświetlanie wątku tak skoczyło jak nigdy :mrgreen:
Screen zrobiony w niedzielę (13.VI.2010), kiedy było 9712 wyświetleń..
Obrazek
A teraz jest.. 10552
Co by nie pozostać gołosłownym, że nie zamieszczam nowej fotki to mały update.
Dzisiaj przyszedł plastik od światła stop, który musiałem wymienić. Lata świetności miał już dawno za sobą, dodatkowo złamałem go w dwóch miejscach podczas wymieniania żarówek, przez zbyt mocne dokręcenie śrub.. więc aż prosił się o wymianę. Jednak długo nie mogłem się zebrać z wymianą aż pewnego dnia przypadkowo znalazłem się w okolicy ASO..
Tak było:
Obrazek
A tak jest:
Obrazek
ps. póki co nazwy tematu nie zmienię <urodziny> Ciekaw ile będzie wejść
bez sensu , za takie coś to ban od razu powinien być :oops:
Co do sesji to prędzej sam jakąś zrobię.. Tylko muszę zrobić rozeznanie co do sprzętu..
UP: 22:00
Uporałem się (wreszcie!) ze skórą na pokrywie dachu, która jest piętą achillesową w naszych autach, tj. często wychodzi z pod srebrnej listwy. Tak jak wcześniej napisałem, jakiś czas temu zakupiłem na Allegro pokrywę dachu ze skórą w stanie (jak się okazało) 5- Może zrobię małe HOW TO MAKE lub coś na wzór JAK TO JEST ZROBIONE? :lol: Mam kilka zdjęć z przebiegu prac, chociaż i tak są zbędne bo sama wymiana nie jest trudna a ewentualnie czasochłonna. Efekt pracy? Jest bardzo, bardzo fajnie. Nic nie wychodzi. Jest ładnie. Mam dwa zdjęcia finalne, jednak robione już w garażu, gdzie jest lekki pół mrok.
Niestety, zapomniałem zrobić zdjęcia z przed.. Może znajdę jakieś w internecie podglądowe to zamieszczę.
UP: 22:00
Uporałem się (wreszcie!) ze skórą na pokrywie dachu, która jest piętą achillesową w naszych autach, tj. często wychodzi z pod srebrnej listwy. Tak jak wcześniej napisałem, jakiś czas temu zakupiłem na Allegro pokrywę dachu ze skórą w stanie (jak się okazało) 5- Może zrobię małe HOW TO MAKE lub coś na wzór JAK TO JEST ZROBIONE? :lol: Mam kilka zdjęć z przebiegu prac, chociaż i tak są zbędne bo sama wymiana nie jest trudna a ewentualnie czasochłonna. Efekt pracy? Jest bardzo, bardzo fajnie. Nic nie wychodzi. Jest ładnie. Mam dwa zdjęcia finalne, jednak robione już w garażu, gdzie jest lekki pół mrok.
Niestety, zapomniałem zrobić zdjęcia z przed.. Może znajdę jakieś w internecie podglądowe to zamieszczę.
Ostatnio zmieniony 19 cze 2010, 22:02 przez quick, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
magia forum ;p hehe
a sluchaj uzywasz jakis preparatow zeby uzyskac stala czern tej skory? ja juz wpadlem na pomysl ze przejade to kiwi - mleczkiem do butow ja mam strasznie wyplowiale i zadne czernidla i inne badziewia nie pomagaja... jeszcze moge sprobowac nowego preparatu do opon ale to sa rozne materialy i nie chce skory do reszty zepsuc z reszta chyba pizne to w lakier i bede mial problem z glowy...
a sluchaj uzywasz jakis preparatow zeby uzyskac stala czern tej skory? ja juz wpadlem na pomysl ze przejade to kiwi - mleczkiem do butow ja mam strasznie wyplowiale i zadne czernidla i inne badziewia nie pomagaja... jeszcze moge sprobowac nowego preparatu do opon ale to sa rozne materialy i nie chce skory do reszty zepsuc z reszta chyba pizne to w lakier i bede mial problem z glowy...
Póki co, "nowej" skóry jeszcze niczym nie traktowałem bo nie ma takiej potrzeby. Poprzednią starałem się jakoś uratować pod względem jej czerni. Na początek był preparat Plak bo nabłyszczania plastików. Odradzam. Pojawił się biały nalot, który musiałem zmywać wodą. Następnie były preparaty do pielęgnacji tapicerki. Tak samo nic nie pomogło. Z tego co pamiętam to też był efekt białego nalotu. Najlepszym rozwiązaniem było to o czym wspomniałeś: pasta do butów. Efektem była czerń Lambo Mam wrażenie, że z czasem skóra straciła nieco tej czerni ale i tak było lepiej niż przed użyciem pasty. Może dlatego, że użyłem mleczka w płynie a nie gęstej pasty..
Szczotka nie szczotka, wydaje mi się, że sposób nanoszenie nie ma znaczenia Zawsze możesz połowę klapy potraktować tłustą substancją do butów a drugą połowę jakimś czernidłem - może w śpraju (jeżeli takie istnieje). Wtedy będzie porównanie.
Ciekawe czy w ASO można kupić taką skórę.. Chyba musisz ETKĘ załączyć bo ja nie mam
Ciekawe czy w ASO można kupić taką skórę.. Chyba musisz ETKĘ załączyć bo ja nie mam
Chłopaki, ja rok czasu nie dotykałem się do tej pokrywy, a kumpel mnie męczył, że nie jest idealnie czarna i muszę coś z nią zrobić. Udało się przy okazji czernienia opon preparatem K2 Bold, psiknąłem tą 'skórę' pokrywy. I co? Idealnie czarna i to cały czas. Wychodzi na to, że to nie skóra, tylko guma. A moje opony po przejechaniu 1000km nada wyglądają na nowe i ludzie się pytają ile dałem za takie nowe opony. Polecam ten preparat i do opon i do pokrywy <ok>