[b3/b4] wymiana materiału podsufitki
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Podsufitke z szyberdachu w coupe wyciąga sie bez demontazu całego. Najpierw trzeba uchylic i z tyłu są zaczepy plastikowe za pomocą których podsufitka szyberdachu zagina sie przy uchylaniu do góry. po zdjęciu tych zaczepów samą podsufitke wyciągamy do tyłu i wychodzi górą nad dachem. Sam robiłem, bardzo prosto sie wyciąga, myslalem ze bedzie z tym gorzejGreenGreen pisze:Właśnie też się zastanawiam co z szyberdachem - w coupe mam podsufitkę szybra z jednego kawałka - jak to ściągnąć - czy jest jakiś prosty sposób bez demontażu a po ściągnięciu samej podsufitki ?
Pozdro
W BMW E36 sedan strasznie dużo zachodu jest z wyjęciem podsufitki w B4 myślę, że łatwiej nie jest. Potrzeba dwie osoby do tego. Obklejanie ekoskórą może być efektowne, ale nie jest to takie banalne jakby się mogło wydawać. Kleju też idzie więcej jakby się mogło wydawać. Ogólnie dosyć trudne zadanie, by wyszło estetycznie jak z fabryki.
temat też i dla mnie na czasie, gdyż obecna podsufitka po poprzednim włścielu wygląda tragicznie powbijał pineski i w nocy wygląda to jak gwiazdki hehehe CLUB DISCO NIGHT :mrgreen:
orientuje sie ktoś ile potrzebował bede materiału na AVANTA :?: i jakiego użyć kleju do przyklejenia materiału i całej podsufitki do dachu :?:
boczki pewnie też bede robił ale to inny temat
orientuje sie ktoś ile potrzebował bede materiału na AVANTA :?: i jakiego użyć kleju do przyklejenia materiału i całej podsufitki do dachu :?:
boczki pewnie też bede robił ale to inny temat
- tokarka606
- Forum Audi 80
Witam,
Potrzebuję wszelkich sprawdzonych rad w związku z wymianą podsufitki. Przede wszystkich czy brać się za to samemu czy oddać np. tapicerowi. Czy jednak kupić np. na allegro i skrobać starą gąbkę?
Czy przy demontażu podsufitki musimy ściągnąć przednie i tylne listwy maskujące czy schodzą one razem z podsufitką :?:
Potrzebuję wszelkich sprawdzonych rad w związku z wymianą podsufitki. Przede wszystkich czy brać się za to samemu czy oddać np. tapicerowi. Czy jednak kupić np. na allegro i skrobać starą gąbkę?
Czy przy demontażu podsufitki musimy ściągnąć przednie i tylne listwy maskujące czy schodzą one razem z podsufitką :?:
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Panowie,
może mi ktoś na PW podać namiary na jakąś firmę w której mogę nabyć czarny materiał na podsufitkę? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego, a zmiany muszą iść do przodu!
Jeszcze jedna sprawa - jakiego kleju używaliście do przyklejania z powrotem podsufitki do dachu i samego materiału na podsufitkę? podpieraliście czymś podsufitkę do klejenia?
może mi ktoś na PW podać namiary na jakąś firmę w której mogę nabyć czarny materiał na podsufitkę? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedniego, a zmiany muszą iść do przodu!
Jeszcze jedna sprawa - jakiego kleju używaliście do przyklejania z powrotem podsufitki do dachu i samego materiału na podsufitkę? podpieraliście czymś podsufitkę do klejenia?
Ostatnio zmieniony 19 cze 2010, 20:02 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.
Panie też są;
sprawdź hurtownię z materiałami: http://www.hurtowniatapicerska.pl/c,pl, ... 3godZ1JoSQ
sprawdź hurtownię z materiałami: http://www.hurtowniatapicerska.pl/c,pl, ... 3godZ1JoSQ