Witam wszystkich,
od jakiegoś czasu, ostatnio coraz częściej, zdarza mi się że hamulec twardnieje i jak wcisnę pedał na maxa do podłogi to jakby coś się odblokowywało i dalej jest ok. Czasami podczas jazdy właśnie się tak dzieje i trochę jestem tym zaniepokojony bo wiadomo hamulce to podstawa na ulicy A dodam, że jak tak się zblokuje to autko leci na lewą stronę. Ostatnio nic nie było przy hamulcach....Hmm nie wiem co to może być?! Może odpowietrzyć układ albo coś??
Proszę o jakieś wskazówki co do tego mojego problemu.
Pozdrawiam
Mariusz
[Audi B4 1,9 1Z] - twardniejący hamulec
- percevalle
- Audi 80 Klub
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
mogly sie nalozyc dwa objawy... jeden ze zapowietrzone, mam tka samo tylko ze leciutko mam zapowietrzone i mi to nie przeszkadza w codziennym uzytkowaniu a jedynie jak wyjezdzam z garazu bo wtedy mam twardego
sciagac tez moze z wielk powodow bo i z roznicy cisnien w kolach i braku zbieznosci, to tez pisze na podstawie moich doswiadczen, wiem ze to troche laiczne porady ze pewnie sprawdziles, ale no niestety zbieznosc lubi sie tracic niekiedy przy wybitym zawieszeniu, a cisnienia ja na przyklad nie sprawdzalem prawie nigdy w poprzednich autach na zwyklym zawiasie i z oponami dla zwyklego uzytkownika ;]
sciagac tez moze z wielk powodow bo i z roznicy cisnien w kolach i braku zbieznosci, to tez pisze na podstawie moich doswiadczen, wiem ze to troche laiczne porady ze pewnie sprawdziles, ale no niestety zbieznosc lubi sie tracic niekiedy przy wybitym zawieszeniu, a cisnienia ja na przyklad nie sprawdzalem prawie nigdy w poprzednich autach na zwyklym zawiasie i z oponami dla zwyklego uzytkownika ;]