Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Audi B4 1,9 1Z] - twardniejący hamulec

ODPOWIEDZ
KuanTi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[Audi B4 1,9 1Z] - twardniejący hamulec

Post autor: KuanTi » 21 cze 2010, 18:50

Witam wszystkich,
od jakiegoś czasu, ostatnio coraz częściej, zdarza mi się że hamulec twardnieje i jak wcisnę pedał na maxa do podłogi to jakby coś się odblokowywało i dalej jest ok. Czasami podczas jazdy właśnie się tak dzieje i trochę jestem tym zaniepokojony bo wiadomo hamulce to podstawa na ulicy :) A dodam, że jak tak się zblokuje to autko leci na lewą stronę. Ostatnio nic nie było przy hamulcach....Hmm nie wiem co to może być?! Może odpowietrzyć układ albo coś??

Proszę o jakieś wskazówki co do tego mojego problemu.

Pozdrawiam

Mariusz

Awatar użytkownika
percevalle
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: percevalle » 21 cze 2010, 19:20

A w jakim stanie masz tarcze i klocki? Zadne koło Ci sie nie grzeje?

Awatar użytkownika
gucia
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gucia » 21 cze 2010, 20:04

Jak dzieje Ci się to ściąga w lewo to sprawdź lewe przednie kopyto. Może coś z cylinderkiem. Jeśli nie to pompa hamulcowa. Najlepiej przełożyć pompę. Ja do siebie (do 80) kupowałem i nie potrzebnie (teraz leży w garażu). Po prostu nie potrzebny wydatek.

KuanTi
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KuanTi » 21 cze 2010, 21:17

percevalle pisze:A w jakim stanie masz tarcze i klocki? Zadne koło Ci sie nie grzeje?
klocki i tarcze wymieniane rok temu. A i ostatnio sprawdzane u mechaniora. Mówił że wszystko jest ok.

A co do grzania to go nie ma.

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 22 cze 2010, 07:38

mogly sie nalozyc dwa objawy... jeden ze zapowietrzone, mam tka samo tylko ze leciutko mam zapowietrzone i mi to nie przeszkadza w codziennym uzytkowaniu a jedynie jak wyjezdzam z garazu bo wtedy mam twardego :D
sciagac tez moze z wielk powodow bo i z roznicy cisnien w kolach i braku zbieznosci, to tez pisze na podstawie moich doswiadczen, wiem ze to troche laiczne porady ze pewnie sprawdziles, ale no niestety zbieznosc lubi sie tracic niekiedy przy wybitym zawieszeniu, a cisnienia ja na przyklad nie sprawdzalem prawie nigdy w poprzednich autach na zwyklym zawiasie i z oponami dla zwyklego uzytkownika ;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hamulce tarczowe, bębnowe.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl