Z drugiej strony w takim boczku jak ma kolega trudno zaadaptowac taszki.Jesli o mnie chodzi kombinowal bym z pierscieniami z mdfu.Wymierz glosnik w boczku ,wytnij dziure .Po zalorzeniu boczka zaslep miejsce montazowe w dzwiach blacha alu 2mm i w tym wytnij otwor i przykrec do tego pierscienie.Moze niejasno pisze dla kogos kto nie otwieral drzwi ,ale wyglada to tak ze na wysokosci glosnika jest blacha montazowa z podnosnikiem szyb itd i nie ma w tym miejscu do czego przykrecic pierscieni.
Wytlumienie to wredna ,denerwujaca i najbardziej czasochlonna robota.Polecam zdjac cala blache montazowa tak zeby bylo dojscie do srodka drzwi bo inaczej bedziesz sie denerwowac.Filozofi tu nie ma :porzadnie odtluszczasz ,przymierzasz mate (dynamaty odpusc jesli audiofilskich zapedow nie masz,app wystarczy) mozesz dociac jesli potrzeba,zdzierasz papier ,przyklepujesz,jesli jest na jakiejs nierownej powierzchni podgrzewasz opalarka albo mocna suszarka do wlosow zeby sie lepiej ukladala i tyle.
Druga warstwa wyklejasz blachy montazowe.Wieksze otwory mozna przykryc blaha alu albo nakrecic plaskowniki i dopiero na to kleic mate.Wielu ludzi skarzy sie na maty app ze pekaja bo zaklejaja nimi duze otwory,mata dostaje temp i sie zlewa do srodka lub peka.Dasz cos pod spod i bedzie ok.
Ja posilkowalem sie matami dekarskimi ,ale moim zdaniem app jest lepsze (1 drzwi mam app cale ,a drugie maty dekarskie na otworach montazowych) roznica jest slyszalna.
Podsumowujac
-lepiej wydac na taszki i miec porzadny zestaw stereo pod radiem niz zalorzyc komplet glosnikow przykreconych tylko do boczka
Ja po wytlumieniu slysze nieprzyjemne dzwieki spod deski (przy radyjku na 80%),wiec zabawa niestety sie nie skonczyla.Nie wiem czy to zestrojenie zwrotnicy w helixa'ach 62 (odseparowane) jest takie ,ze nie lubi grac pod max i soprany niedomagaja czy to jednak cos w desce.Soprany powedrowaly w podszybie ,a docelowo bede na slupkach.
Doc jak jest u Ciebie?