Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4 AYL] Project Audi VR6 by Seba

Prezentacja w/w od 1991 do 1996.
Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 30 maja 2010, 16:29

Koledze prawdopodobnie chodzi o czarne dolne listwy na drzwiach montowane od roku 93 ;-)

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 30 maja 2010, 16:33

powiem szczerze ze jestem w szoku po operacji z tylnym zderzakiem, efekt super, koszt tez pewnie nie wysoki ;] no i ogolnie b4ka coraz ladniej sie prezentuje ;p

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 30 maja 2010, 17:16

te dolne listwy drzwiowe wcale nie beda tu zadnym dopelnieniem wg mnie .. mniej problemów bez nich ;-) co do zderzaka fajna sprawa ale biorąc pod uwagę ile np metal dał za tylny zderzak ori compi to chyba nie chciałoby sie wam tego robić .. ja kiedyś tez zaczalem taki zderzak ale na szczescie tuz po tym jak go pociąłem trafił sie ori compi, tazke wiele sie nie narobiłem na darmo .. bo zonka bym miał jakbym rzeżbil to dnie i noce, skonczył go i nagle trafił na ori .. rozpacz :mrgreen:

Awatar użytkownika
Metal
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Metal » 31 maja 2010, 14:14

Olaboga :shock: tylni zderzak piękna robota ;-) Gratuluje jesteś pierwszy który zrezał zderzak a nie tylko gadał :-) Audiczka pierwsza klasa

Awatar użytkownika
DYZIO
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: DYZIO » 31 maja 2010, 15:05

Zderzak fajnie zrezany <bravo> JA jak nie znajdę ori w rozsądnej cenie tez będę rzeźbił <ok>

duo, Ta tapicerka to może i rarytas i jest fajna ale to jest dopiero rarytas Recaro ori w tej tapicerce bo nie wygląda żeby to ktoś dokładał.
Obrazek

Mi osobiście do tej tapicerki brakuje takich foteli jak mam ja :-P

Ogólnie bardzo fajne audi i robione z wielkim gustem <ok>

Awatar użytkownika
Seba044
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Seba044 » 06 cze 2010, 12:28

Po dłuższej przerwie kolejne gadżety uzupełniają mój project:)
Dotarły do mnie spryskiwacze:) ( Dzięki kolego Górnik)

Obrazek

I coś co mi się się zawsze podobało, czyli kluczyki scyzoryki wraz ze sterowaniem centralnego zamka.
Fotki wraz ze starym breloczkiem:

Obrazek

Obrazek

Audiola wciąż czeka na lakierowanie. Po miesięcznym oczekiwaniu na odstawienie auta, usłyszałem że lakiernik pasuje i nie będzie lakierował, bo wyjeżdża.... Ehh Polska.
Musze poszukać innego godnego polecenia lakiernika...

Nadal poszukuje soczewek w rozsądnej cenie...

Awatar użytkownika
Seba044
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Seba044 » 21 cze 2010, 22:05

Czas na uzupełnienie topiku:)
W końcu doczekałem się wymarzonych i przede wszystkim uzupełniających całość Soczewek. Nie powiem mocno nadwyrężają budżet, ale " Banan" na twarzy na ich widok jest bezcenny:)
Puki co chwilowo muszą poczekać na montaż do czasu zakończenia prac lakierniczych....

Obrazek

Wraz z soczewkami udało mi się zakupić zbiornik płynu do spryskiwaczy z dwiema pompkami co by soczewki miały odpowiednie płukanie....

Awatar użytkownika
Lucazzz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lucazzz » 21 cze 2010, 22:16

nooo jedziesz z Progressem grubo... tempo zabójcze :mrgreen: czekam na ten gotowy przod

PS. ciagle odladam zdjecia tylnego zderzaka i rozkminiam jak by to zrobic u siebie... :shock:

Awatar użytkownika
Seba044
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Seba044 » 21 cze 2010, 22:44

"tempo zabójcze"??
Kurcze a ja czuje, że się z tym wszystkim ślimaczę... brak czasu strasznie mnie ogranicza. Na dodatek w głowie rodzą się coraz to nowsze pomysły....
Ale mam nadzieje że na VW Manie zdążę zrobić go wizualnie...a ciąg dalszy zarazem najbardziej pracochłonny chyba dopiero w przyszłym sezonie, chociaż nie wiem czy wytrzymam, bo to już jest chyba nałóg...

Awatar użytkownika
Seba044
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Seba044 » 08 lip 2010, 22:36

Taki mały news do mojego tematu.
Kupiłem nowe kierunkowskazy, gdyż jakość poprzednich była totalnie beznadziejna...
Aktualnie są firmy Magneti Marelli, wydają się dość solidnie wykonane.
Obrazek
Obrazek

Chciałbym jeszcze dokupić nowe halogeny gdyż te które mam są w opłakanym stanie.
Czy moglibyście mi doradzić co kupić?? Jakiej firmy, nie koniecznie oryginał używany, wolałbym nowe ale dobre jakościowo.
I jeszcze jedno czy jest różnica w halogenie do zderzaka S2 a do zwykłej b4?? Bo te co mam jakoś średnio pasują...

Dla ciekawych:) Auto wciąż nie jest polakierowane, czeka, gdyż odległość 400km od domu i auta znacznie mnie ogranicza.

audiomaniak66

Post autor: audiomaniak66 » 13 lip 2010, 22:23

Kolego wykonałeś kawał dobrej roboty, może jak skończysz swoje cacko to weźmiesz i pomożesz mi z moim :D
pozdro

Awatar użytkownika
misiek_gda
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: misiek_gda » 13 lip 2010, 22:46

powiem tak autko fajne a i opisy sie sympatycznie czyta pozdrawiam

Awatar użytkownika
Seba044
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Seba044 » 27 lip 2010, 20:33

Po dłuższej przerwie małe uaktualnienie....
W audioli zostały zamontowane spryskiwacze wraz z całą instalacją czyli ze zbiornikiem z dwiema pompkami, a wygląda to tak: Kolorowanka:)
Obrazek

Obrazek

Auto jeszcze na starym oświetleniu, zwykłe lamy, "dziadowskie" kierunki i popękany halogen

Obrazek

W sobotę delikatnie zmienione zostało to co mnie na maxa wkurzało a dokładnie prześwit.
Zrobiłem wiec mały mix amortyzatorów FK i starych sprężyn Jamexa. Prowadzenie trochę gorsze, od całego zestawu FK, za to audica opadła 40mm w dół:)

Do tego korciło mnie jak będzie wyglądało nowe oświetlenie, wiec założyłem soczewki, nowe kierunki i nowo nabyte halogeny DEPO.

Aktualnie audi jest w trakcie lakierowania i w piątek do odebrania w końcu w jednolitym kolorze.

Kilka zdjęć po montażu oświetlenia i na pięknych stalowych felgach:)
Obrazek

Obrazek

W miedzy czasie doszły kolejne gadżety:
- klubowa smycz
Obrazek

i jeszcze gorący dziś odebrany zestaw ksenonów HID 5000K...

Obrazek

I w sumie na dzień dzisiejszy tyle.. Jak wszystko będzie dobrze " Premiera" po lakierowaniu w najbliższą sobotę na ---->>VW Mania Pruszcz Gdański. Do zobaczenia.

Awatar użytkownika
Seba044
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Seba044 » 02 sie 2010, 21:29

W piątek o 12.00 odebrałem audi od lakiernika. Prawie jak w amerykańskich programach trzeba było szybko poskładać wszystko do kupy.. żeby zdążyć na VW Manię. O 22 koniec montażu krótki sen i o 7 wyjazd do Pruszcza Gdańskiego. Mam nadzieje że efekt Wam się podobał, bądź spodoba:)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pewnie zaraz zapytacie dlaczego nie polakierowałem listw, klamek i lusterek. Po prostu zabrakło czasu, ale niedługo się to zmieni i w sumie byłby to pewnie koniec pierwszego etapu Projectu....

Tigeros
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Karol
Silnik: 2.3 NG

Post autor: Tigeros » 02 sie 2010, 21:49

Dla mnie po prostu bajka :mrgreen: Drobne zmiany kolorystyczne i już wgl będzie malina.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Audi 80/90 - B4.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl