Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4-ABT ]Wymiana łożyska pompy wspomagania

ODPOWIEDZ
gobi2802
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4-ABT ]Wymiana łożyska pompy wspomagania

Post autor: gobi2802 » 21 cze 2010, 23:41

Witam.Jak w temacie.Czy ma ktoś doświadczenie z wymianą łożyska pompy wspomagania?.Od jakiegoś czasu szumi i zastanawiam się czy wymieniał ktoś może te łożysko,czy czekać aż się rozwali i całą pompę wymienić?

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 21 cze 2010, 23:51

Nie słyszałem aby ktoś coś takiego robił. Zazwyczaj jak pompa siadała to klubowicze wymieniali na inną bądź regenerowali w zakładach.

Awatar użytkownika
goldi j51
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Robert
Model: Audi A6
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: goldi j51 » 22 cze 2010, 08:38

Raczej też się nie spotkałem nigdy żeby ktoś wymieniał samo łożysko albo regeneracja albo nowa pompa

Awatar użytkownika
dubbler
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dubbler » 22 cze 2010, 08:49

Kup używaną z gwarancją u kogoś i wymień, bo koszty podobne do własnoręcznej regeneracji. Ciężko ją wyjąć i włożyć, wiem bo miałem nieprzyjemność wymieniać, tzn mechanik ;-)

gobi2802
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: gobi2802 » 22 cze 2010, 18:57

Właśnie się dowiedziałem,że w pompie wspomagania nie ma łożyska,a wyrażnie z tej okolicy szumi tak jak zużyte łożysko.Kilka dni temu wymieniłem pompę wody/SKF/ Alternator tez sprawdzony.Myślicie że to jednak pompa wspomagania może tak szumieć.Wymieniłem dziś olej/płyn wspomagania/Stary był czarny jak diabli,ale nic się nie zmieniło dalej szumi.Często jeżdżę w dalekie trasy i boje się że mi coś walnie.Może jednak profilaktycznie zmienić pompę wspomagania? bo nic innego tam chyba nie ma co może tak szumieć ???.Dzięki za wszelkie sugestie.

[ Dodano: 2010-06-24, 22:39 ]
Witam ponownie,tak więc chyba wszystko jasne.Nie ma potrzeby wymiany pompy ani szukania łożyska,którego w niej nie ma.szumy pochodzą z samego wnętrza pompy wspomagania.Podczas pracy pompa wydaje taki dzwięk ponieważ pracują w niej łopatki i nie jest to ponoć nic niepokojącego./dopóki nie cieknie i nie wyje przy skręcaniu kół nie ma się co niepokoić./Tak usłyszałem w serwisie VW AUDI/.Doradzono zmianę płynu na nowy i śmigania dalej. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl