[CABRIO 2,3] - FELGI 18" - NOWE FOTKI str.1 !!
- Miloslupsk
- Forum Audi 80
[CABRIO 2,3] - FELGI 18" - NOWE FOTKI str.1 !!
Moją ruinkę - 2.3 l z 1992 roku, posiadam od około 2 tygodni. Nie jestem fanatykiem wyczesanych tuningów więc najważniejszą sprawą, na której mi zależy w autku to przede wszystkim jego techniczna sprawność dodając do tego ładną felusię i zadbane wnętrze. Następnego dnia po kupnie wymienione zostało wiele części, w tym wszystkie tarcze hamulcowe, klocuszki, zregenerowane zaciski, końcówki itp. Na fotce zaledwie kilka z nich (fotki z telefonu więc przepraszam za jakość):
Następnie doszły obręcze alu 7 cali i oponki 205x45 R16:
Od kilku dni grzebiemy ostro w elektryce - będzie alarm, sygnalizator nie wyłączonych świateł oraz kilka kosmetycznych napraw tak aby wszystko bezproblemowo działało:
Malowanko - będzie w następny sezonie.
Tapicerka w aucie jest już wysłużona. Czas na lekkie zmiany. Aktualizacja i nowe fotki w następny tygodniu
Pozdrawiam/
AKTUALIZACJA 25.06.2010
Wcześniejsza tapicerka (materiał) była nieco podniszczona. Przyszedł czas na nową. Fotki robione przed chwilą, po ciemku. Postaram się na dniach pstryknąć kilka w nasłoneczniony dzień. PO KLIKNIĘCIU, FOTKI SIĘ NIECO POWIĘKSZAJĄ
BRA z allegro (widoczna na poprzednich fotkach) to była totalnie nie pasująca kształtem na maskę kupa. Została wykonana nowa - czerwona a w produkcji, poprawna czarna
AKTUALIZACJA 27.06.2010 (FOTKI W DZIEŃ)
P.S: Sorki za brudne szybki ale prosto z traski i nie było czasu na mycie :oops:
UPDATE 21.07.2010
* stary dziurawy dach został wymieniony na używkę bez jakiegokolwiek rozcięcia czy przetarcia. Nareszczie jest szczelnie <ok>
* Felgi 18 Keskin KT N5 ..huraaa.. Tył 9,5 cala, Przód 8,5 cala.
Rant tylny jest naprawdę wieeelki mimo, że fotki tego nie oddają. Będzie co polerować w okresie zimowym :mrgreen:
* Oponki - Tył - Pirelki P0 245x35 R18 ; Przó - póki co 225x40 R18 lecz już jutro w ich miejsce naciągamy 215x35
WLEPY:
UPDATE 02.08.2010
Nowe lampki:
UPDATE 08.08.2010
Sportowe zawieszenie MTS TECHNIK ze sprężynami -40/-35:
UPDATE 14.08.2010
Nareszcie fotki nie z telefonu ( Po kliknięciu w miniaturę, zdjęcie nieco się powiększy )
Następnie doszły obręcze alu 7 cali i oponki 205x45 R16:
Od kilku dni grzebiemy ostro w elektryce - będzie alarm, sygnalizator nie wyłączonych świateł oraz kilka kosmetycznych napraw tak aby wszystko bezproblemowo działało:
Malowanko - będzie w następny sezonie.
Tapicerka w aucie jest już wysłużona. Czas na lekkie zmiany. Aktualizacja i nowe fotki w następny tygodniu
Pozdrawiam/
AKTUALIZACJA 25.06.2010
Wcześniejsza tapicerka (materiał) była nieco podniszczona. Przyszedł czas na nową. Fotki robione przed chwilą, po ciemku. Postaram się na dniach pstryknąć kilka w nasłoneczniony dzień. PO KLIKNIĘCIU, FOTKI SIĘ NIECO POWIĘKSZAJĄ
BRA z allegro (widoczna na poprzednich fotkach) to była totalnie nie pasująca kształtem na maskę kupa. Została wykonana nowa - czerwona a w produkcji, poprawna czarna
AKTUALIZACJA 27.06.2010 (FOTKI W DZIEŃ)
P.S: Sorki za brudne szybki ale prosto z traski i nie było czasu na mycie :oops:
UPDATE 21.07.2010
* stary dziurawy dach został wymieniony na używkę bez jakiegokolwiek rozcięcia czy przetarcia. Nareszczie jest szczelnie <ok>
* Felgi 18 Keskin KT N5 ..huraaa.. Tył 9,5 cala, Przód 8,5 cala.
Rant tylny jest naprawdę wieeelki mimo, że fotki tego nie oddają. Będzie co polerować w okresie zimowym :mrgreen:
* Oponki - Tył - Pirelki P0 245x35 R18 ; Przó - póki co 225x40 R18 lecz już jutro w ich miejsce naciągamy 215x35
WLEPY:
UPDATE 02.08.2010
Nowe lampki:
UPDATE 08.08.2010
Sportowe zawieszenie MTS TECHNIK ze sprężynami -40/-35:
UPDATE 14.08.2010
Nareszcie fotki nie z telefonu ( Po kliknięciu w miniaturę, zdjęcie nieco się powiększy )
Ostatnio zmieniony 14 sie 2010, 21:48 przez Miloslupsk, łącznie zmieniany 24 razy.
- Miloslupsk
- Forum Audi 80
Kiedy będzie i co planujesz?Miloslupsk pisze:do tego ładną felusię
Widzę, że dach w manualu, bo da się otworzyć bagażnik i pokrywę dachu Nie dotyka wtedy nic siebie? Bo jeśli nie, to dziwię się, że w elekrtyku jest zabezpieczenie przed takim otworzeniem... ciekawie to wygląda.
Pokaż bra maski z przodu! <ok>
- Miloslupsk
- Forum Audi 80
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
nie da sie o ile masz podlaczona tylna klape ;p a kolega pisze ze musi ogaranac elektryke wiec sadze ze nie ma centralnego w tylnej klapie tak jak z reszta ja i w tej chwili ja moge zrobic to samo ;] z tym ze jednak klapy sa w stanie uderzyc o siebie przy pewnych niezaleznych od siebie pozycjach, ale w takim ukladzie jak na zdjeciu to tylko skora z klapy dachu dotyka klapy bagaznika
nie no autko ladne, szczegolnie kolor... nie wiem moze to zwykly bordo a zdjecia tak wyczesane, ale dlaczego chcesz przemalowac to autko? i napisz jak sie jezdzi 2.3 w automacie?
nie no autko ladne, szczegolnie kolor... nie wiem moze to zwykly bordo a zdjecia tak wyczesane, ale dlaczego chcesz przemalowac to autko? i napisz jak sie jezdzi 2.3 w automacie?
- Miloslupsk
- Forum Audi 80
U mnie central w klapie działa Dach otwiera się jak "fyyyrma" przykazała..heheh..Kolor - hmmm..ni to brąz ni to bordo.. jednak nie jest to jakiś nadzwyczajny kolorek. Spotykam go również na innych 80-tkach w mieście z tą różnicą, że u mnie nie jest to typowy metallic tylko Perła. Fotki z telefonu więc może być lekkie przekłamanie ( u mnie na lapku wygląda normalnie ) Co do malowania - nie zastanawiałem się jescze dokładnie co i jak (szczególnie co do wyboru koloru lub pozostawienia obecnego). Być może pójdzie w dwóch kolorkach ? Tego jeszcze nie wiem. Jazda w automacie przy tym silniku niestety róźni się znacznie od manuala Auto nie jest tak zrywne`, wręcz wydawałoby się, mulaste. Sytuacja się zmienia dopiero po konkretnym depnięciu załączającym kick down.
P.S: Bagażnik otworzyliśmy w ten sposób, że po otworzeniu klapy dachu, zatrzasnęliśmy zamki tejże klapy przez co układzik był zamknięty a klapa w górze
P.S: Bagażnik otworzyliśmy w ten sposób, że po otworzeniu klapy dachu, zatrzasnęliśmy zamki tejże klapy przez co układzik był zamknięty a klapa w górze
- Miloslupsk
- Forum Audi 80
Jak pisałem powyżej, nie mam konkretnej koncepcji. Będę nad tym myślał jak przyjdzie czas na malowanie. Ostatnio widziałem ładnie pomalowaną bejcę - od dołu do połowy drzwi była czarniutka a w górę czerwona perełka. Widać było, że lakierował autko fachowiec a nie paproch w szałasie. Być może przeniosę ten pomysł.. lecz zarzekać się nie chcę.
P.S: Piękny kolorek ma także wózek Atlasa <ok>
P.S: Piękny kolorek ma także wózek Atlasa <ok>
- Miloslupsk
- Forum Audi 80
- Miloslupsk
- Forum Audi 80