Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[CABRIO 2,3] - FELGI 18" - NOWE FOTKI str.1 !!

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
Miloslupsk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[CABRIO 2,3] - FELGI 18" - NOWE FOTKI str.1 !!

Post autor: Miloslupsk » 22 cze 2010, 16:43

Moją ruinkę - 2.3 l z 1992 roku, posiadam od około 2 tygodni. Nie jestem fanatykiem wyczesanych tuningów więc najważniejszą sprawą, na której mi zależy w autku to przede wszystkim jego techniczna sprawność dodając do tego ładną felusię i zadbane wnętrze. Następnego dnia po kupnie wymienione zostało wiele części, w tym wszystkie tarcze hamulcowe, klocuszki, zregenerowane zaciski, końcówki itp. Na fotce zaledwie kilka z nich (fotki z telefonu więc przepraszam za jakość):

Obrazek

Następnie doszły obręcze alu 7 cali i oponki 205x45 R16:

Obrazek

Obrazek

Od kilku dni grzebiemy ostro w elektryce - będzie alarm, sygnalizator nie wyłączonych świateł oraz kilka kosmetycznych napraw tak aby wszystko bezproblemowo działało:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Malowanko - będzie w następny sezonie.

Tapicerka w aucie jest już wysłużona. Czas na lekkie zmiany. Aktualizacja i nowe fotki w następny tygodniu :)

Pozdrawiam/

AKTUALIZACJA 25.06.2010

Wcześniejsza tapicerka (materiał) była nieco podniszczona. Przyszedł czas na nową. Fotki robione przed chwilą, po ciemku. Postaram się na dniach pstryknąć kilka w nasłoneczniony dzień. PO KLIKNIĘCIU, FOTKI SIĘ NIECO POWIĘKSZAJĄ

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BRA z allegro (widoczna na poprzednich fotkach) to była totalnie nie pasująca kształtem na maskę kupa. Została wykonana nowa - czerwona a w produkcji, poprawna czarna

Obrazek

Obrazek

AKTUALIZACJA 27.06.2010 (FOTKI W DZIEŃ)

P.S: Sorki za brudne szybki ale prosto z traski i nie było czasu na mycie :oops:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

UPDATE 21.07.2010

* stary dziurawy dach został wymieniony na używkę bez jakiegokolwiek rozcięcia czy przetarcia. Nareszczie jest szczelnie <ok>

* Felgi 18 Keskin KT N5 ..huraaa.. Tył 9,5 cala, Przód 8,5 cala.

Rant tylny jest naprawdę wieeelki mimo, że fotki tego nie oddają. Będzie co polerować w okresie zimowym :mrgreen:

* Oponki - Tył - Pirelki P0 245x35 R18 ; Przó - póki co 225x40 R18 lecz już jutro w ich miejsce naciągamy 215x35

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

WLEPY:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

UPDATE 02.08.2010

Nowe lampki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

UPDATE 08.08.2010

Sportowe zawieszenie MTS TECHNIK ze sprężynami -40/-35:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

UPDATE 14.08.2010

Nareszcie fotki nie z telefonu :-P ( Po kliknięciu w miniaturę, zdjęcie nieco się powiększy )

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 sie 2010, 21:48 przez Miloslupsk, łącznie zmieniany 24 razy.

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 22 cze 2010, 16:49

Witamy nowe cabrio :-)

Fajnie, że tak rozbebeszyłeś auto bo dzięki Tobie wiem jak to jest u mnie ;)
Ciekawy kolorek tylko szkoda, że alufelgi bez rantu..

Awatar użytkownika
Miloslupsk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Miloslupsk » 22 cze 2010, 16:55

Jak znam moją żonę to po kilku dniach i tak wróciła by bez rantów..ahahha :mrgreen: .. Autko robię głownie dla niej.

P.S: Felgi o wiele lepiej wyglądają live niż na fotkach.

Awatar użytkownika
ATLAS
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ATLAS » 23 cze 2010, 01:57

Miloslupsk pisze:do tego ładną felusię
Kiedy będzie i co planujesz?

Widzę, że dach w manualu, bo da się otworzyć bagażnik i pokrywę dachu :) Nie dotyka wtedy nic siebie? Bo jeśli nie, to dziwię się, że w elekrtyku jest zabezpieczenie przed takim otworzeniem... ciekawie to wygląda.

Pokaż bra maski z przodu! <ok>

Awatar użytkownika
Miloslupsk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Miloslupsk » 23 cze 2010, 10:27

Póki co felaski będą te co na fotkach. W następnym sezonie będzie wymianka i malowanie autka. Dach to jak słusznie zauważyleś - manual i nic siebie nie dotyka w trakcie otwierania. Bra jeszcze nie zamontowana tylko narzucona luzem (jak pospinam te paski to wrzucę fotkę)/ Pozdrawiam

Awatar użytkownika
sebaefekt
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: sebaefekt » 23 cze 2010, 10:38

Fajny egzemplarz :) Atlas w manualu tez sa czujniki i nie da sie otworzyc no przynajmniej u mnie tak jest :)

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 23 cze 2010, 10:49

nie da sie o ile masz podlaczona tylna klape ;p a kolega pisze ze musi ogaranac elektryke wiec sadze ze nie ma centralnego w tylnej klapie tak jak z reszta ja i w tej chwili ja moge zrobic to samo ;] z tym ze jednak klapy sa w stanie uderzyc o siebie przy pewnych niezaleznych od siebie pozycjach, ale w takim ukladzie jak na zdjeciu to tylko skora z klapy dachu dotyka klapy bagaznika :D
nie no autko ladne, szczegolnie kolor... nie wiem moze to zwykly bordo a zdjecia tak wyczesane, ale dlaczego chcesz przemalowac to autko? i napisz jak sie jezdzi 2.3 w automacie?

Awatar użytkownika
Miloslupsk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Miloslupsk » 23 cze 2010, 19:35

U mnie central w klapie działa :) Dach otwiera się jak "fyyyrma" przykazała..heheh..Kolor - hmmm..ni to brąz ni to bordo.. jednak nie jest to jakiś nadzwyczajny kolorek. Spotykam go również na innych 80-tkach w mieście z tą różnicą, że u mnie nie jest to typowy metallic tylko Perła. Fotki z telefonu więc może być lekkie przekłamanie ( u mnie na lapku wygląda normalnie :-? ) Co do malowania - nie zastanawiałem się jescze dokładnie co i jak (szczególnie co do wyboru koloru lub pozostawienia obecnego). Być może pójdzie w dwóch kolorkach ? Tego jeszcze nie wiem. Jazda w automacie przy tym silniku niestety róźni się znacznie od manuala :-( Auto nie jest tak zrywne`, wręcz wydawałoby się, mulaste. Sytuacja się zmienia dopiero po konkretnym depnięciu załączającym kick down.

P.S: Bagażnik otworzyliśmy w ten sposób, że po otworzeniu klapy dachu, zatrzasnęliśmy zamki tejże klapy przez co układzik był zamknięty a klapa w górze ;)

Awatar użytkownika
quick
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: quick » 23 cze 2010, 19:48

Miloslupsk pisze:Być może pójdzie w dwóch kolorkach ?
.. ale jak.. ?

Awatar użytkownika
Miloslupsk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Miloslupsk » 23 cze 2010, 21:22

Jak pisałem powyżej, nie mam konkretnej koncepcji. Będę nad tym myślał jak przyjdzie czas na malowanie. Ostatnio widziałem ładnie pomalowaną bejcę - od dołu do połowy drzwi była czarniutka a w górę czerwona perełka. Widać było, że lakierował autko fachowiec a nie paproch w szałasie. Być może przeniosę ten pomysł.. lecz zarzekać się nie chcę.

P.S: Piękny kolorek ma także wózek Atlasa <ok>

Awatar użytkownika
Kolczat
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Marcin
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.3 NG+lpg
Kontakt:

Post autor: Kolczat » 23 cze 2010, 22:47

Miloslupsk, jezeli chcialbys poznac moje zdanie na temat dwu koloru cabrio to odpusc ;p nie bedzie to wygladac, a wrecz bedzie zalatywalo agro ;p

Awatar użytkownika
Miloslupsk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Miloslupsk » 24 cze 2010, 12:31

Dlatego też konkretnego pomysłu jeszcze nie mam. Muszę najpierw dobrze przemyśleć jak będzie na to odpowiedni moment.

Awatar użytkownika
Miloslupsk
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Miloslupsk » 25 cze 2010, 22:46

Aktualizacja :-) Dodatkowe fotki w pierwszym poście

Awatar użytkownika
KoralB3
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: KoralB3 » 25 cze 2010, 22:54

o matko :shock: pięknie teraz wygląda.. szacun dla ciebie