[B4 1,9 TDI 1Z] jazda na bio paliwie
Siema szczerze mówiąc to ja za bardzo jakichśkolwiek zmian też nie zauważyłem oprócz tego smrodku za autem ale głosy sa podzielone no i co lac????sentinell pisze:Ja zalałem:
Fakty:
-lekko zakapaca przy odpalaniu
-nie ma spadku mocy
-tańsze
-smrodek frytek za autem
- nie zauważyłem niepokojacych zmian
Przeciw:
- jedyny to chyba to co zgłaszałem ostatnio, zapchany filtr paliwa.....wymiana i wszystko smiga.
Ja też kilka razy zatankowałem bio i raczej nie mam dobrego zdania, filtr ok ale gorzej zapala (zwłaszcza w niższych temp.) no i ten smród po odpaleniu zimnego silnika... jak dla mnie to za cholerę nie przypomina to frytek!!!
nie polecam bo wg mnie za małe oszczędności w stosunku do ewentualnych "strat"
nie polecam bo wg mnie za małe oszczędności w stosunku do ewentualnych "strat"
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
W takim razie bojkotujemy bioester , u mnie co prawda po 3,60 ale już bym wolał red bula po 3 zł zalać niż ten bioester ,on przynajmniej gumy nie rozpuszcza a że sprawdzają w czasie kontroli ...są i na to sposoby żeby zaciągneli ze zbiornika ropkę pomimo że jest tam red bul Ja jężdzę 99%po mieście to mam w powazaniu ich kontrolęVision pisze:w pompie gumy terz jest od ciula , kolega zalał i po dniu ma niespodziankę gaśnie , zapowietrza się , przypadek
Vision pisze:w pompie gumy terz jest od ciula , kolega zalał i po dniu ma niespodziankę gaśnie , zapowietrza się , przypadekUKI_XX pisze: bioester sobie daruj bo ma paskudne właściwości (największy jego minus to rozpuszczanie kauczuku czyli gumowych przewodów paliwowych)
Tak też może być pech chciał że ktoś zalał bio i poszła pompa wtedy zwalasz winę na bio ale jak byś zalał czyste ropę i też by poszła pompa wtedy winy bys szukał gdzie indziej a nie w paliwie .
[ Dodano: 2010-06-23, 21:53 ]
Jeżeli Bio to taki ropny kibel bo z tego co tu poczytałem to tak jest to po jakiego wała to sprzedają na stacji paliw i trują nam silniki!?!? :evil:
pompa jest moja i od pół roku auto mykało jak ta lala aż do ostatniego tankowania , cena skusiła kolegę na biodriwer pisze:Tak też może być pech chciał że ktoś zalał bio i poszła pompa wtedy zwalasz winę na bio ale jak byś zalał czyste ropę i też by poszła pompa wtedy winy bys szukał gdzie indziej a nie w paliwie .
Vision pisze:pompa jest moja i auto mykało jak ta lala aż do ostatniego tankowania cena skusiła kolegę na biodriwer pisze:Tak też może być pech chciał że ktoś zalał bio i poszła pompa wtedy zwalasz winę na bio ale jak byś zalał czyste ropę i też by poszła pompa wtedy winy bys szukał gdzie indziej a nie w paliwie .
Ja zalałem raz 20L i nic sie nie stalo potem pojechałem do kumpla on stwierdził że nie szanuje auta lejąc Bio wiec za czołem sie zastanawiać no i drąże temat co by sie jak naj więcej do wiedzieć bo kto może wiedziec więcej jak nie staży wyjadacze z klubu
nie wiem czy to przypadek z moim kolego ale auto wraca do normy na ON i ponoć zapowietrzanie na bio to normalna rzecz na początku nie używam i nie wiem jak to jest , a napisałem co się dowiedziałem , a czy i ile w tym prawdy to nie wiemdriwer pisze:Ja zalałem raz 20L i nic sie nie stalo potem pojechałem do kumpla on stwierdził że nie szanuje auta lejąc Bio wiec za czołem sie zastanawiać no i drąże temat co by sie jak naj więcej do wiedzieć bo kto może wiedziec więcej jak nie staży wyjadacze z klubu
nie znam takichdriwer pisze:bo kto może wiedziec więcej jak nie staży wyjadacze z klubu
Ostatnio zmieniony 23 cze 2010, 22:24 przez Vision, łącznie zmieniany 1 raz.