B4 AAZ słabe osiąga na cipłym silniku
B4 AAZ słabe osiąga na cipłym silniku
Witam. Posiadam audi 80 b4 z silnikiem 1.9TD. Problem polega na tym że póki się jeszcze slnik nienagrzeje do temp. 90 stopni ciągnie jak szalony nawet na małych obrotach czuć po naciśnięciu gazu wyrazne przyśpieszenie,nieżebym go katował na zimnym motorz bo wiem czym to grozi, lecz jak się nagrzeje i troch pojeżdże muli go niesamowsici tak jakby niemiał tej turbiny,jak myślicie czy to już koniec turbinki czy coś innego
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Mulić trochę może bo nie ma icka ,ale żeby aż tak duża róznica była to nie powiedziałbym ,przynajmniej w moim AAZ -cie .Turbina raczej na pewno nie ma tu nic do rzeczy.Jeżeli naprawdę jest bardzo duża różnica między zimnym i ciepłym to ja winnego tego stanu rzeczy szukałbym w pompie wtryskowej lub słabym ciśnieniu sprężaniaADAM77FG pisze:Posiadam audi 80 b4 z silnikiem 1.9TD. Problem polega na tym że póki się jeszcze slnik nienagrzeje do temp. 90 stopni ciągnie jak szalony nawet na małych obrotach czuć po naciśnięciu gazu wyrazne przyśpieszenie,nieżebym go katował na zimnym motorz bo wiem czym to grozi, lecz jak się nagrzeje i troch pojeżdże muli go niesamowsici tak jakby niemiał tej turbiny,jak myślicie czy to już koniec turbinki czy coś innego