[B4 1Z TDI] Prośba o analizę logów dynam- przepływomierz
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[B4 1Z TDI] Prośba o analizę logów dynam- przepływomierz
Witam wszystkich dawno mnie nie było, wykonałem logi dynamiczne i zwracam się do was o ich sprawdzenie, bo mi za dużo pali ponad 6,5 litra na 100 km z jazdą max 2500 obrotów a wcześniej mi palił 5,5 litra,turbo jest nowe a przepływomierz jest na BOCH ,audi jest z 92 roku.
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony 18 lip 2010, 18:24 przez kris00, łącznie zmieniany 2 razy.
To są bloki pomiarowe,gdzie komp dokonuje korekty,lewy dolny róg masz Switch to Basic Settings,to są nastawy podstawowe czyli BS,początku wtrysku nie ma sie czepiać,dawka paliwa troche jak dla mnie za wysoka,ale ludziska potrafią mieć więcej.
Te wartości które pokazuje przepływomierz,są jak by to powiedzieć nie do przyjęcia 8-)
Te wartości które pokazuje przepływomierz,są jak by to powiedzieć nie do przyjęcia 8-)
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Sprawdzę tą odma dodaje ze mam wolną odmę tam gdzie idzie ten wąż to turbo ja puściłem ten wąż do dołu i to przez to może ciągnąć lewe powietrze, ale tam tylko wylatują te wszystkie opary i nieszczelności ze skrzyni korbowej i głowicy dodam ze ten problem miałem dużo wcześniej, ale już mnie to denerwuje, bo wcześniej mi palił ok 5,5 na małych odcinkach a wszystko się stało po tym jak wyczyściłem cały kolektor dolotowy i od tego momentu zaczął palić dużo i już nie wiem, czego się czepić a jak bym podmienił przepływomierz to w pozycji 10 powinienem mieć wartość ponad 160 ale na wolnych obrotach ile to myłbym sobie założyć i sprawdzić na kompie czy jest odpowiednia wartość tak
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Tam na pewno nie ssie lewego powietrza bo tamtędy tylko opary z silnika wylatują .A miejsce po wężu od odmy w dolocie zaślepiłeś :?: bo jak nie to tam na pewno zasysa lewe powietrze ,na dodatek brudne bo bezpośrednio z otoczeniakris00 pisze:mam wolną odmę tam gdzie idzie ten wąż to turbo ja puściłem ten wąż do dołu i to przez to może ciągnąć lewe powietrze,