[B4 1.9 TDI 1Z] Drganie kierownicy
[B4 1.9 TDI 1Z] Drganie kierownicy
Witam!
Mam mały problem.
W czasie jazdy tak przy ok. 100km/h czuje spore drgania na kierownicy, przy hamowaniu to już całkiem telepie. Zawieszenie jest po wymianie, łącznie z amortyzatorami. Wie ktoś co to może być?
pozdro
Mam mały problem.
W czasie jazdy tak przy ok. 100km/h czuje spore drgania na kierownicy, przy hamowaniu to już całkiem telepie. Zawieszenie jest po wymianie, łącznie z amortyzatorami. Wie ktoś co to może być?
pozdro
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
Może piasty z rdzy nie wyczyszczone podobno to czesta przyczyna:-/ U mnie też drga delikatnie (przy 70km/h) ale podejżewam wyrobione już torszke pierscienie centrujące (otwór felgi mam chyba 72,6) a i ostatnio przetarłem wewnętrzną cześć felg co przylega do tarczy bo były porosnięte rdzawką itd. Po przetarciu drganie znacznie zmalało
-
- Forum Audi 80
- krzysiek11
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- krzysiek11
- Forum Audi 80
to prawdaMAKLER pisze:Kiedys gdzies czytalem ze jezeli jest lekkie dragnie przy wiekszych predkosciach to moze to byc spowodowane nierownym starciem opon.
ale tylko kiedy zmienisz opony
jeżeli jeżdzisz na oponach jakiś czas i jest dobrze a potem coś sie dzieje to nie starta opona.[chyba że sparciała]
osatnio piaskowałem felgi i po założeniu mi biło i żle sie prowadził
okazało sie że zamieniłem koła stronami [opony dwu kierunkowe]
Ja miałem kiedyś podobną sytuację w passacie, przyczyną była niewielka gula wewnątrz opony-niewidoczna przy założonym kole,MAKLER pisze:Kiedys gdzies czytalem ze jezeli jest lekkie dragnie przy wiekszych predkosciach to moze to byc spowodowane nierownym starciem opon.
podobna objawy są także przy niewyważonych kolach