[all] Skrzypiące szyby
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[all] Skrzypiące szyby
Mam taki problem, że strasznie mi piszczą, skrzypią szyby jak je otwieram i zamykam gdy jest gorąco. Szyby są opuszczane elektrycznie, myłem je z zewnątrz i wewnątrz ale to nic nie dało. Jak jest gorąco to piszczą bardzo głośno, jak ciepło to mniej, a jak jest niższa temperatura na dworze to praktycznie bezszelestnie chodzą.
Nie wiem jaka może być przyczyna i jak ją ewentualnie usunąć bo drażniące jest bardzo to piszczenie, miał ktoś taki problem?
Nie wiem jaka może być przyczyna i jak ją ewentualnie usunąć bo drażniące jest bardzo to piszczenie, miał ktoś taki problem?
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Spróbuj lekko nawilżyć gumę jakimś silikonowym środkiem do uszczelek lub sztyftem. Piszczą im cieplej bo pewnie suche jak wiór i parcieć zaczynają. Albo obejrzyj stan tej uszczelki na dole szyby tej jakby flokowanej. Tylko to mi przychodzi do głowy.Kelis.Zx145 pisze:Jak jest gorąco to piszczą bardzo głośno, jak ciepło to mniej, a jak jest niższa temperatura na dworze to praktycznie bezszelestnie chodzą.
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No tak mi się też wydaję że bez zdejmowania boczków się nie obędzie, jak znajdę chwilę to postaram się tam zajrzeć, smar znajdę w garażu, jak nie to będzie przyczyną to poszukam tego sylikonu do uszczelek po sklepach, nie wiem za co się najpierw brać bo do porobienia mam jeszcze parę rzeczy a wolnego czasu mało...
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Kelis.Zx145
- Forum Audi 80
- Kontakt: