[B4 1Z] Wymiana gumowej osłony przekładni kierowniczej
- hackthemilk
- Forum Audi 80
W etkce sprawdzałem - wg schematu tam niema nic takiego. Ale pojadę do tego sklepu i zrobię zdjęcie jak to wygląda- bo to wynalazek - a może tuning? :shock: :mrgreen:
[ Dodano: 2010-04-14, 22:01 ]
oki u mnie wymiana zakończona zrobiłem kilka fotek :
tak musiałem rozebrać aby mieć dostęp : aku , przewody gumowe do nagrzewnicy filtr paliwa z obudową
przewód który uniemożliwia odkręcenie drugiej śruby.
widok w/w przewodu z góry od strony (dziury) aku
przewód klimy przy osłonie - tu jeszcze odczepiony bo oryginalnie ma zaczep tuż za opaską trzymającą osłonę gumę maglownicy
Czy u Was jak maksymalnie odkręcicie w prawo guma jest maksymalnie rozciągnięta- a może nowa tak śmiesznie wygląda - bo jeszcze nierozepszana :mrgreen:
Jutro małymi krokami nagrzewnica! (pozdro dla Ysiul'a)
[ Dodano: 2010-04-14, 22:01 ]
oki u mnie wymiana zakończona zrobiłem kilka fotek :
tak musiałem rozebrać aby mieć dostęp : aku , przewody gumowe do nagrzewnicy filtr paliwa z obudową
przewód który uniemożliwia odkręcenie drugiej śruby.
widok w/w przewodu z góry od strony (dziury) aku
przewód klimy przy osłonie - tu jeszcze odczepiony bo oryginalnie ma zaczep tuż za opaską trzymającą osłonę gumę maglownicy
Czy u Was jak maksymalnie odkręcicie w prawo guma jest maksymalnie rozciągnięta- a może nowa tak śmiesznie wygląda - bo jeszcze nierozepszana :mrgreen:
Jutro małymi krokami nagrzewnica! (pozdro dla Ysiul'a)
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80
witam.
ja mam lepszy sposób na ściągnięcie dekla plastikowego z maglownicy tz:
najpierw kierownicę przekręcić w lewo do oporu tak, żeby od góry wstawić płaski klucz 24 i lekko pobijać młotkiem w ten klucz w kierunku końca maglownicy co jakiś czas przekręcając kierownicą.Sprawdzony sposób,Łatwo schodzi i nie potrzeba używać siły i szmatek. :mrgreen: <ok>
ja mam lepszy sposób na ściągnięcie dekla plastikowego z maglownicy tz:
najpierw kierownicę przekręcić w lewo do oporu tak, żeby od góry wstawić płaski klucz 24 i lekko pobijać młotkiem w ten klucz w kierunku końca maglownicy co jakiś czas przekręcając kierownicą.Sprawdzony sposób,Łatwo schodzi i nie potrzeba używać siły i szmatek. :mrgreen: <ok>
Dziś zabrałem się za wymianę tej osłony u siebie. Zakupiłem Febiego 7 zł. Odkręciłem te 2 śruby z oporem ale wykręciłem (mało miejsca na kręcenie grzechotką :roll: ) Skręciłem kierownicę na max w lewo... wyskoczył pręt... zdemontowałem starą osłonę, oczyściłem, zamontowałem nową osłonę razem z deklem na pręt... Powoli odbijałem kierownicą w prawo do miejsca aż otwory będą na wprost miejsca mocowania... Kumpel złapał za drążki ustawił odpowiednio otwory..ja wkręciłem śruby przyłapałem nakrętkami... zacisnąłem opaskę... Na koniec wypiliśmy po browarze - uznaliśmy za robotę zakończoną :mrgreen: :mrgreen:
murano pisze:mozna gdzies ta oslone kupic w necie? jak tak to prosil bym linka? z góry dzieki
Nie wiem, ja bynajmniej nie widziałem.... nawet jeśli to nie opłaca się zamawiać bo wyjdzie Cię 2 razy tyle co sama osłona (osłona + przesyłka), a koszt to ~ 10 zł w sklepie motoryzacyjnym.
Tutaj masz numer 811 419 831 B
- hackthemilk
- Forum Audi 80
- hackthemilk
- Forum Audi 80