[Wszystkie]Reanimacja Sliczontki -korozja, jak zabezpieczyc?
[Wszystkie]Reanimacja Sliczontki -korozja, jak zabezpieczyc?
Witam,
Mimo ze jestem tu nowy prosze was Koledzy moze i Kolezanki odrestaurowac moja Slicznotke.
Kilka dni temu kupilem Audi B3 CE 1,8 samochodzik musze oddac do lakiernika i tak zeby zrobil kilka zaprawek, ale chcial bym zrobic przy tym samochodziku jak najwiecej sam
Wlasnorecznie wykonac co moge w bagaznikupo prawej stronie na podlodze jest okragly plastik (chyba to plastik ) wokol niego koroduje blacha czym najlepiej to zabezpieczyc ??
odkrecic ten korek wyszlifowac papierem do golej blachy potem jakas farba bazowa ??
Jesli tak to jaka najlepsza ?? najlepsze komponenty dla mojej Slicznotki po zabezpieczeniu blach bagaznika, chcial bym zrobic ze sklejki pokrytej welurem kufer w bagazniku obudowac go sklejka bo to co jest tam teraz wola o pomste do nieba
Narodzie pomozecie !!??
mam nedzieje ze tak
Pozdro
Mimo ze jestem tu nowy prosze was Koledzy moze i Kolezanki odrestaurowac moja Slicznotke.
Kilka dni temu kupilem Audi B3 CE 1,8 samochodzik musze oddac do lakiernika i tak zeby zrobil kilka zaprawek, ale chcial bym zrobic przy tym samochodziku jak najwiecej sam
Wlasnorecznie wykonac co moge w bagaznikupo prawej stronie na podlodze jest okragly plastik (chyba to plastik ) wokol niego koroduje blacha czym najlepiej to zabezpieczyc ??
odkrecic ten korek wyszlifowac papierem do golej blachy potem jakas farba bazowa ??
Jesli tak to jaka najlepsza ?? najlepsze komponenty dla mojej Slicznotki po zabezpieczeniu blach bagaznika, chcial bym zrobic ze sklejki pokrytej welurem kufer w bagazniku obudowac go sklejka bo to co jest tam teraz wola o pomste do nieba
Narodzie pomozecie !!??
mam nedzieje ze tak
Pozdro
Ostatnio zmieniony 01 lip 2007, 08:56 przez Andrew^, łącznie zmieniany 1 raz.
- M@rcus
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Heya, jeśli chodzi o bagażnik to zrób tak jak napisałeś, wyczyść wszystko porządnie,potem pociągnij to jakimś podkładem a na to farbką, bądź jest taki specjalny środek kładzie się go bezpośrednio na odczyszczony element i działa zapobiegawczo przeciw dalszej korozji, nie pamiętam dokłądnie jak się nazywa coś na B.. można go dostać w sklepie z lakierami, ja nim pociągnołem i zrobił się jak huma potem na to farbka i nic nie koroduje. Co do zabudowy bagażnika, to czeka Cię trochę zabawy, ale dla chcącego nic trudnego Polak potrafi, zapodaj jakieś foto swojej audiczki Powodzenia w dalszych pracach.
Panowie nie mozecie dojsc do jakiegos konsensusu bo chcial bym wybrac cos posredniego i co wszyscy pochwalicie
Znalazlem srodki Dinitrol, Cortanin i Protect PE+ (podklad epoksydowy) ktore kilka osob zachwalalo, ale jeszcze ten cynk w sprayu, co lepsze, co wybrac najlepiej??
cena nie gra roli (no moze 150 zl za puszeczke to zaduzo) wazne by bylo dobre co na dluzej zatrzyma korozje, badz ja calkowicie zwalczy.
Znalazlem srodki Dinitrol, Cortanin i Protect PE+ (podklad epoksydowy) ktore kilka osob zachwalalo, ale jeszcze ten cynk w sprayu, co lepsze, co wybrac najlepiej??
cena nie gra roli (no moze 150 zl za puszeczke to zaduzo) wazne by bylo dobre co na dluzej zatrzyma korozje, badz ja calkowicie zwalczy.
- hołard
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Coupe quattro
- Silnik: 2,2 AAN
"Niestety" dlatego ze sie nie wypowiem na ich tematsilentfox pisze:dlaczego niestety ja go uzywam juz dluszy czas
Na opakowaniu napisane "usunąć lużną rdzę" no ale to nie to samo co zdrapywac do blachy, także pewnie masz rację Ja walnąłem tym odpryski na masce (od tak dla spokoju ) farbą nie pociągnąłem, ale i tak nic sie nie dzieje chociaz pewnie po pół roku to i nie powinno. Ja używałem w małej buteleczce z pędzelkiem (Można łątwo nim manewrować i nałożyc tam gdzie chcesz i ile chcesz)silentfox pisze:WAZNE niewolno zdrapywac rdzy
EDIT:
Ostatnio zmieniony 01 lip 2007, 23:20 przez hołard, łącznie zmieniany 1 raz.
na www.centrum.audi80.pl jest bardzo konkretny artykuł odnośnie zwalczania rdzy i napraw blacharskich...
http://centrum.audi80.pl/index.php?opti ... 0&Itemid=9
http://centrum.audi80.pl/index.php?opti ... 0&Itemid=9