[All] Oswietlenie - żarówki efekt ksenon
Aloha!
Dziś jakaś godzinę temu miałem dziwny przypadek, mianowicie dostałem w spadku nojki sztuki żarówki H4 ala Xenon. Znajomy, który mi je podarował nie wiedział, że ma u siebie H7 ale mniejsza o to do sedna. Postanowiłem je włożyć, zobaczyć jak świeca z ciekawości i tak też uczyniłem :mrgreen: Ku mojemu zdziwieniu świeciły w czystym białym kolorze, ale gdy tak majstrowałem i majstrowałem przy jednym kloszu poczułem że coś zaczęło się smażyć. Wyciągnąłem ją czym prędzej, ale postojówki już nie ocaliłem spaliła się, dlaczego? Jeżeli chodzi o moc tych żarówek zgadzała się z mocą jaką powinny mieć standardowe żarówki H4. Włożyłem z powrotem żarówkę, którą wcześniej miałem w kloszu i po zapachu spalenizny ani śladu?
Dziś jakaś godzinę temu miałem dziwny przypadek, mianowicie dostałem w spadku nojki sztuki żarówki H4 ala Xenon. Znajomy, który mi je podarował nie wiedział, że ma u siebie H7 ale mniejsza o to do sedna. Postanowiłem je włożyć, zobaczyć jak świeca z ciekawości i tak też uczyniłem :mrgreen: Ku mojemu zdziwieniu świeciły w czystym białym kolorze, ale gdy tak majstrowałem i majstrowałem przy jednym kloszu poczułem że coś zaczęło się smażyć. Wyciągnąłem ją czym prędzej, ale postojówki już nie ocaliłem spaliła się, dlaczego? Jeżeli chodzi o moc tych żarówek zgadzała się z mocą jaką powinny mieć standardowe żarówki H4. Włożyłem z powrotem żarówkę, którą wcześniej miałem w kloszu i po zapachu spalenizny ani śladu?
Dokładnie, tylko zastanawiam się nad tym jak ktoś może coś takiego sprzedawać? To tak jak bym sprzedał zepsuty telefon a powiedział, że jest rozładowany. Chyba, że to tylko nasze klosze są tak wrażliwe na tego typu badziewieMIODEK pisze:Ale przynajmniej przekonałeś się na własnej skórze.. i wiesz już teraz sam co ten szit jest warty :mrgreen:
Ja też muszę wyposażyć się w jakieś lepsiejsze H4 :mrgreen: Bo powiem szczerze, że po włożeniu tego ala xenonu i porównaniu barwy światła byłem w szoku coś w stylu niebo a ziemia. Obecnie mam właśnie jakieś Tungusramy nie wiem dokładnie jakie bo siedzą tam od momentu kupna auta, teraz naszła mnie ochota na coś co świeci na biało i efektem zbliżonym do tego badziewia <ok>
gornik pisze:Panie za tyle to masz xenon from China. Drogie te żaróweczki, aleMIODEK pisze:Ja muszę zakupić do siebie jakieś philipsy H4 i H1, ale to koszt ok 150 zł :mrgreen:
powinny ładnie świecić.
Koluniu, Xenon do zwykłej lampy ? <uhh> nom po 70 dyszek trzeba dać za komplet <ok>
Jakoś ta nazwa mi nie podchodzi i dlatego nie jestem przekonany co do tych wyrobów <nutka>kacper85 pisze:Jak dla mnie nie ma różnicy między Osram Night Breaker + 90% które mam teraz a i cena Osramów przystępniejsza.