[80 b4 tdi 1z] kontrolka świec żar.
[80 b4 tdi 1z] kontrolka świec żar.
Witam Wszystkich czytających klubowiczów i fanów audi80
Mam do Was pytanko: Czy przed uruchomieniem silnika w te ciepłe dni zapala się Wam kontrolka żażenia świec? U mnie odkąd zrobiło się ciepło wogóle się nie zapala, silnik załapuje od razu. Nie wiem czy tak powinno być bo gdy przyjdą chłodniejsze dni mogą pojawić się problemy. Wiem z wcześniejszych postów że świece grzeją poniżej 7 stopni, ale inni użytkownicy diesli twierdzą że im się zapalają nawet w ciepłe dni. Jak to jest u Was :?: Pozdrowionka i dzięki za odpowiedzi :mrgreen:
Mam do Was pytanko: Czy przed uruchomieniem silnika w te ciepłe dni zapala się Wam kontrolka żażenia świec? U mnie odkąd zrobiło się ciepło wogóle się nie zapala, silnik załapuje od razu. Nie wiem czy tak powinno być bo gdy przyjdą chłodniejsze dni mogą pojawić się problemy. Wiem z wcześniejszych postów że świece grzeją poniżej 7 stopni, ale inni użytkownicy diesli twierdzą że im się zapalają nawet w ciepłe dni. Jak to jest u Was :?: Pozdrowionka i dzięki za odpowiedzi :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
[Wałbrzych B4 tdi]
u mnie tez sie nie zapala kontrolka swiec zarowych
Mam w domu dwa takie samochody i w zadnym sie nie zapala kontrolka swiec zarowych, wiec uwazam ze to normalne. Jakies 3 miesiace temu kiedy rano bylo kilka stopni kontrolka zapalala mi sie nad kilka sekund. Z tego co wywnioskowalem w audi jest tak ze kontrolka zapala sie tylko gdy temperatura spada ponizej 10 stopni. greglus ma racje w innych samochodach prawie zawsze wlacza sie kontrolka swiec zarowych. Mysle ze skoro mam 2 samochody z silnikiem 1z, a jeden mam juz od ponad 2 lat i w zadna zime nie bylo z nim problemow to znaczy ze wszystko jest ok i kontrolka swiec przy obecnych temperatorach nie zapala sie ani na chwile.
Witam
Ja mam podobny problem bo autko mam od kilku mies i nigdy kontrolka od swiec mi sie nie wł nawet na sec a auto paliło bez probl. A od kilku mies jak tylko troche si enagrzeje badz postoi na słoncu to gdy tylko zapale to odrazu zaczyna migać kontorlka od grzania swiec i tak caly czas az samochod nie zgaśnie
Spotkał sie już ktos z takim probl? Co mam zrobić zeby to przestalo mrugac?
Ja mam podobny problem bo autko mam od kilku mies i nigdy kontrolka od swiec mi sie nie wł nawet na sec a auto paliło bez probl. A od kilku mies jak tylko troche si enagrzeje badz postoi na słoncu to gdy tylko zapale to odrazu zaczyna migać kontorlka od grzania swiec i tak caly czas az samochod nie zgaśnie
Spotkał sie już ktos z takim probl? Co mam zrobić zeby to przestalo mrugac?