[80 B4 94r avant] demontaz tylnej szyby
[80 B4 94r avant] demontaz tylnej szyby
chłopaki jak w temacie musze zdemontowac tylną szybe w moim avancie (poniewaz musze polakierowac tylną klape) jak to zrobic zeby nie odwalic fuszerki z tego co wiem to jest klejona jak najprosciej ja wyciąc i czy bedzie trudno i cz lepiej oddac do fachowca??
Najlepiej do fachowca, który ją później wklei z powrotem. A tak w ogóle to nie możesz pomalować klapy bez wycinania szyby? Jeżeli jednak bardzo chcesz wyciąć ją i chcesz to zrobić sam to wycina się ją cienką stalową linką : najpierw trzeba zrobić delikatnie czymś dziurkę tak, żeby weszła linka. Później bierzesz kogoś do pomocy, jeden łapie za jeden koniec linki drugi za drugi ( najlepiej okręcić o jakąś rurkę lub drewienko, chyba, że nie potrzeba ci wszystkich palców) i metodą "moja - twoja" jedziecie dookoła szyby
-
- Forum Audi 80
Rok temu w warsztacie malowali mi tylną klapę i nawet sami nie podjęli się wycinania szyby, oddali do warsztatu który zajmuje się szybami, za 150zł wycięli i wkleili z powrotem, co prawda efekt nie jest powalający, ale przynajmniej polakierowane zgodnie ze sztuką, rok minął i żadnych zastrzeżeń..Więc lepiej nie ryzykować z tą szybą, zwłaszcza, że jest zespolona niby z tą uszczelką i w razie jak pęknie to koszt nowej w serwisie ok 1300 zł niby...