Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 2.0 3A] Szybkie skoki wzkazówki obrotomierza

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Awatar użytkownika
Lukaszbroz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lukaszbroz » 16 lip 2010, 16:05

zastanawiajace ale w takim razie stawiam na silnik krokowy i sonde lambda ..te obie rzeczy współgraja w regulacji obrotów. Sprawdz jak zachowuje sie sonda lambda (multimetrem) i psłuchaj na zapalonym silniku czy słychac madmierna prace silnika krokowego. Ja tak miałem na gazie ze obroty mi skakały jak szalone a silniczek krokowy pracował bez przezwy i słychac było wyraznie syczenie jakby gdzies było lewe powietrze zasysane.

lyssy88
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: lyssy88 » 16 lip 2010, 16:40

Na razie po uszczelnieniu ukł.podciś. jest spokój (lambda oscyluje do 0,8V a silniczek krokowy wymieniłem jakiś czas temu ;) ) teraz czekam na regulacje u kolegi k47761 za dwa tygodnie jadę ;) i będę wszystko wiedział o moim silniczku :)

[ Dodano: 2010-07-16, 21:17 ]
Grzebając dzisiaj przy instalacji elektrycznej natrafiłem na pewną anomalię czujnika spalania stukowego kable urwane przy wtyczce (po przegrzaniu) i przy samym czujniku,a więc chciałbym się od was dowiedzieć jakie są objawy uszkodzonego takiego czujnika???może być przez to zamulone auto???

Awatar użytkownika
Słonik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Słonik » 18 lip 2010, 13:35

Ja takie skoki wskazowki obrotomierza mialem spowodowane przecierajacym sie kabelkiem w aparacie zaplonowym, haczyl o ten obracajacy sie element i objawy byly identyczne, skoki na obrotomierzu, przerywanie, strzaly itp. Jak przetarl sie do konca to autko nie odpalalo a wskazowka od obrotomierza tak dziwnie podskakiwala przy kreceniu rozrusznikiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl