[B3 2.0 3A] Szybkie skoki wzkazówki obrotomierza
- Lukaszbroz
- Forum Audi 80
zastanawiajace ale w takim razie stawiam na silnik krokowy i sonde lambda ..te obie rzeczy współgraja w regulacji obrotów. Sprawdz jak zachowuje sie sonda lambda (multimetrem) i psłuchaj na zapalonym silniku czy słychac madmierna prace silnika krokowego. Ja tak miałem na gazie ze obroty mi skakały jak szalone a silniczek krokowy pracował bez przezwy i słychac było wyraznie syczenie jakby gdzies było lewe powietrze zasysane.
Na razie po uszczelnieniu ukł.podciś. jest spokój (lambda oscyluje do 0,8V a silniczek krokowy wymieniłem jakiś czas temu ) teraz czekam na regulacje u kolegi k47761 za dwa tygodnie jadę i będę wszystko wiedział o moim silniczku
[ Dodano: 2010-07-16, 21:17 ]
Grzebając dzisiaj przy instalacji elektrycznej natrafiłem na pewną anomalię czujnika spalania stukowego kable urwane przy wtyczce (po przegrzaniu) i przy samym czujniku,a więc chciałbym się od was dowiedzieć jakie są objawy uszkodzonego takiego czujnika???może być przez to zamulone auto???
[ Dodano: 2010-07-16, 21:17 ]
Grzebając dzisiaj przy instalacji elektrycznej natrafiłem na pewną anomalię czujnika spalania stukowego kable urwane przy wtyczce (po przegrzaniu) i przy samym czujniku,a więc chciałbym się od was dowiedzieć jakie są objawy uszkodzonego takiego czujnika???może być przez to zamulone auto???
Ja takie skoki wskazowki obrotomierza mialem spowodowane przecierajacym sie kabelkiem w aparacie zaplonowym, haczyl o ten obracajacy sie element i objawy byly identyczne, skoki na obrotomierzu, przerywanie, strzaly itp. Jak przetarl sie do konca to autko nie odpalalo a wskazowka od obrotomierza tak dziwnie podskakiwala przy kreceniu rozrusznikiem.