Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Rezanie boczków w alcantarze

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
Awatar użytkownika
GSF
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Kontakt:

Post autor: GSF » 11 lip 2010, 20:22

No mi się dostęp do alcantary z Cayenne skończył...... w zasadzie to mam kilka płatów beżowych takich jak robiłem u siebie w B3 i po dwa czarnej i takiej siwej jak szła na recaro w RS2 ale te zostawiam dla siebie <ok> Jest szansa że temat wróci bo ponoć mają robić podsufitki do Panamery a tam dach panorama też jest spory więc i materiał będzie :-)

Awatar użytkownika
Bastek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Bastek » 19 lip 2010, 09:02

Więc tak... Wiem, wiem nie zaczyna się zdania od "więc" ale... 8-)
1. Nie każdy materiał tapicerski jest podklejony gąbką. Mi pasował ten kolor i musiałem kombinować z klejeniem gąbki. Oczywiście, jeżeli znajdziecie coś już podklejonego to zaoszczędzicie przede wszystkim trochę nerwów i czasu ;-)
2. Jeżeli strona aukcji z gąbką przeszła już do archiwum to wystarczy w wyszukiwarce allegro wpisać gąbka tapicerska i wyskakuje kilka aukcji z takim towarem. Niestety ja też bym wolał żeby gąbka była cieńsza, jednak to była najmniejsza grubość jaka była dostępna.
3. Co do oklejania "starego" odchodzącego materiału, to należy podkleić go gąbką o tej samej grubości jak była oryginalnie... bo za cholerę nie spasujecie otworów wyciętych w materiale na klamkę i rygiel.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rezanie”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl