[all] Światła mijania na przekaźnikach
Wlasnie sie przymierzam do zmiany kloszy, dostalem kamieniem w lewy reflektor i zmieniam cale lampy na nowe, ze wzgledu na odblysniki. Mam nadzieje ze na nowych bedzie lepiej swiecic. Czy ktos moze mi podeslac opis demontazu lamp przednich w B4? Czy ktos kupowal juz zamienniki z Allegro w cenie okolo 60-70PLN za swiatlo? Jak jest z ich jakoscia?
test
Witam kolegów
Dla tych co chcą sprawdzić zanim coś namodzą jaki będzie efekt końcowy
Test jest prosty, stajemy wieczorkiem najlepiej przed gladką ścianą metr dwa od niej odpalamy silnik, potem światełka, bierzemy około metra przewodu, optymalny żeby nie przesadzać to 2,5 mm i robimy mostek od żółtego na żarówce do wyjscia alternatora bo jest blisko i wszystko pod reką i każdy sobie sprawdzi jaki jest efekt :mrgreen:
Zrobiłem 18 takich modów i mam jeszcze kilka porad :
- zasilanie proponuje z alternatora, obowiazkowo bezpiecznik :!:
-przekazniki muszą być zamontowane w pionie bo zdażyło sie kilka razy że przekaznik sie zawiesił, wynika to ze jego budowy (styk na zawiasie )
Dla tych co chcą sprawdzić zanim coś namodzą jaki będzie efekt końcowy
Test jest prosty, stajemy wieczorkiem najlepiej przed gladką ścianą metr dwa od niej odpalamy silnik, potem światełka, bierzemy około metra przewodu, optymalny żeby nie przesadzać to 2,5 mm i robimy mostek od żółtego na żarówce do wyjscia alternatora bo jest blisko i wszystko pod reką i każdy sobie sprawdzi jaki jest efekt :mrgreen:
Zrobiłem 18 takich modów i mam jeszcze kilka porad :
- zasilanie proponuje z alternatora, obowiazkowo bezpiecznik :!:
-przekazniki muszą być zamontowane w pionie bo zdażyło sie kilka razy że przekaznik sie zawiesił, wynika to ze jego budowy (styk na zawiasie )
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Też twierdzę że powinno działać bo uniwersalne przekaźniki wytrzymują 30-40A jeśli oba halogeny ciągnęły by 200W to będzie dawać natężenie ≈15A. Tylko zamontuj tak przekaźnik aby woda się do niego nie dostała, czyli złączami w dół.ysiul pisze:koledzy mam takie pytanko czy podłączając halogeny soczewkowe pod światła drogowe muszę zastosować dwa przekaźniki pod każdy halogen czy podpiąć oba halogeny pod jeden przekaźnik mogę :?:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Proszę: http://allegro.pl/search.php?string=prz ... onal_rec=0alarec pisze:mógłby ktoś napisać jaki jest koszt ogólny przeróbki obu świateł?
chciałem na necie sobie zobaczyć cenę przekaźnika, ale niestety nigdzie takiego nie znalazłem. Tylko jakiś od mercedesa za 150zł się trafił.
+ kable i konektory ( http://allegro.pl/listing.php/search?st ... nge_view=1 ) + złącze oczkowe ( http://allegro.pl/listing.php/search?st ... nge_view=1 ) do tego.
Z narzędzi lutownica + cyna byłaby wskazana i coś do zaciskania złączy.
Za części w sklepie dasz max 20zł. Przekaźnika 2x5zł=10zł, złącza 8x0,2=1,60zł + 2x0,3=0,60zł (oczkowe), przewód też groszowe sprawy.