[B3] Jak zdjąć tylny zderzak
[B3] Jak zdjąć tylny zderzak
Witam , na pewno ktoś ściągał tylni zderzak , szukałem przez wyszukiwarkę i ręcznie ale nie mogę znaleźć tematu
Na przyszłość proszę nie robić literówek w tytule :mrgreen:
Na przyszłość proszę nie robić literówek w tytule :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 23 lip 2010, 11:19 przez szymsik, łącznie zmieniany 1 raz.
Tutaj masz opis co prawda B4 ale powinno być podobnie
O ile zdjęcie jest łatwiejsze o tyle do nałożenia proponuje poprosić o pomoc drugą osobę. U siebie miałem tak że za skarby świata nie chciał zderzak wejść w te sanki i co kilkadziesiąt km wypadał z nich i dopiero za którymś razem się udało go umiejscowić. Aczkolwiek cała praca jest banalnie prosta <ok>
tak tak poradziłem już sobie z bratem , kurde chciałem ściągnąć zderzak i założyć go bo mi obwisał przy nadkolach ale niestety lipa da się go założyć tylko tak samo tylko zauważyłem że on jest ogólnie przesunięty po tych sankach do przodu wiec podejrzewam że moja furka mogła kiedyś dostać lekko w tyłek i dlatego ten ,,zwis" bo wszystko się przesunęło do przodu
Prosił bym o nakierowanie mnie na śruby potrzebne do zdjęcia zderzaka tylnego w b3. I tu czytam i w książce też o dwóch śrubach po każdej ze stron. Tj. gdzie? ma ktoś zdjęcia? Wkleje swoje zdjęcia boków bagażnika i jakby ktoś mógł mi zaznaczyć gdzie są te śruby. Te na tylnej części bagara znalazłem potrzebuje tylko tych bocznych.
Leje mi się woda przez wywietrznik i musze w miare szybko zrzucić zderzak by to naprawić.
Leje mi się woda przez wywietrznik i musze w miare szybko zrzucić zderzak by to naprawić.
Ok skoro mówisz że tylko to. Dobrze rozumiem? :trepek pisze:Odkręć plastikowy element widoczny na zdjęciach przy dolnej krawędzi bagażnika po jego wewnętrznej stronie. Pod tym plastikiem masz śruby mocujące, klucz nasadowy, rozmiar 17. Odkręcasz, ciągniesz do siebie zderzak.
Książka mnie w błąd wprowadziła sugerując po zdjęciach patrząc że powinny być śruby pod anteną i z drugiej strony. Wogóle się ciężko zorientować w zdjęciach w ksiązce