[100 C4 AAH] siwy dym i mega spalanie
[100 C4 AAH] siwy dym i mega spalanie
Witam.Na początku proszę o wyrozumiałość. Wiem, że to powinno się znaleźć na forum audi 100, ale tam nie otrzymałem pomocy. A więc kupiłem 100 C4 2.8 z gazem. Na dzień dobry 2 głowice kompletnie zrobione, rozrząd i pompa wody, kable i świece. Od czasu kupna audi nie chodziło na benzynie. A więc postanowiłem coś zadziałać. Wyciągnąłem pompę paliwa i okazuje się, że działa. Po podłączeniu przewodów do pompy (poprzedni właściciel ach nie będę używał brzydkich słów) od przekaźnika i masy zadziałała. Odpał i auto nie ma wolnych obrotów ciśnie max 4 tys i idzie kupa siwego dymu. Z racji tego że pompę zanurzyłem w 4 litrowym baniaku wiem, że po 3 minutach spalił dosłownie wszystko :shock: :shock: :shock: Na gazie wszystko ok (zero dymu itd) instalka zwykła na śrubę więc żadna rewelacja. Panowie pomóżcie. Od czego zacząć. Mam vaga jutro podepnę. A co myślicie o tym?
Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 11:54 przez sta44kr, łącznie zmieniany 1 raz.
dzięki za odpowiedź. A z tym spaleniem to już sam nie wiem bo zbiornik paliwa mam wyciągnięty bo od góry nie da się pompy wyciągnąć ponieważ jest butla od gazu. Myślę, że po prostu gdzieś jest nieszczelny i paliwo wyciekło. Bo tyle by chyba aż nie spalił. No a z sondami to też będę miał przeboje bo są z przewodami tylko poskręcane i nawet nie wiem czy dobrze. Poprzedni właściciel to typowy druciarz achhhhh. Dziś wyciągam wtryskiwacze i zawoże do regeneracji i będę coś dalej działał
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt: