[b3 1.8 JV] Modyfikacje - sprężyny przednie
[b3 1.8 JV] Modyfikacje - sprężyny przednie
witam, chcialbym sie dowiedziec czy mozna przyciac jeden zwój sprezyn z przodu w audi b3, chodzi mi o oryginalne sprezyny, chce zeby poszedl troszke w dol bo nie chce sztywnego sportowego zawieszenia.
Silnik mam 1.8
Silnik mam 1.8
Ostatnio zmieniony 02 cze 2011, 15:13 przez Kuballa17, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Moim zdaniem raczej odpada. Już nie pamiętam dobrze, ale zdaje mi się że sprężyny na końcach zwężają się więc nie ma takiej możliwości. Po za tym to nie jest dobre rozwiązanie. "Sportowe" sprężyny nie zawsze oznaczają wylatywanie bląb z zębów. Sam się o tym przekonałem. Mam u siebie sprężyny -30mm, auto poszło w dół a komfort jazdy w zasadzie się nie zmienił, z tym że zostały ori amorki "gazowe".
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Doskonale cię rozumiem. Sam aktualnie szukam na przód -40mm bądź -50mm gdyby takie były ale ciężki temat. Ja za swoje obecne, czyli komplet 4 sprężyn Weiteca czyli generalnie dobrej firmy sprężyny dałem coś koło 70zł :lol: Więc fuksło mi się i to nieźle.Kuballa17 pisze:no wlasnie takie sprezynki bym chcial -30 lub -35 ale ciezko je dostac a jak sa to bardzo drogie :-|
- Kolczat
- Forum Audi 80
- Imię: Marcin
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG+lpg
- Kontakt:
ja ucialem i wyrzucilem sprezyny z haera do kosza na smieci, kupilem nowe z konkretnym obnizeniem ktore mnie zadowolilo zaraz po zalozeniu ;] teraz znowu chce nizej, ale poczekam na zmiane profilu opony, wlasnie na 40 tak jak masz Ty Kuballa17... i Niki20, ma racje jezeli wrzucisz to delikatne obnizenie na ori amorze to zadnej roznicy nie zauwazysz, uwierz mi bo ork temu jezdzielm na profilu 40 bez gleby, pozniej na -50 przy ori amorach, a teraz na sport amorach... jak bedziesz szedl taka droga to za niedlugo nie bedzie Ci przeszkadzac twardosc zawiechy, a bedzie Cie bawic