Mam nadzieje że i u mnie taki cod sie wydarzy.Labiel pisze:A u mnie po czymś takim był cud Średnie spalanie zazwyczaj miałem w okolicy 6,5l. Czasem jak dużo jeździłem tylko po mieście to dochodził do 7l. W końcu trafiła mi się trasa gdzie wreszcie mogłem go przepędzić. 50km po autostradzie i z licznika nie schodziło 150-160km/h a momentami było i więcej. Jakie też później było moje zdziwienie gdy spalanie z pierwszego zbiornika wyszło mi 5,8l :shock: 2, 3, 4 zbiornika tak samo. A zawsze tankowałem go pod korek, prowadziłem bardzo dokładne statystyki jeśli chodzi o spalanie więc wyniki były dość dokładne. Po za tym silnik lepiej reagował na gaz i pracował ciszej <ok>MUNIOR pisze:Nie spodziewaj się po tym cudów
Byłem nad morzem (prawie 500km w jedn a stronę) i podczas powrotu popdziłem trochę samochód na obwodnicy 3-masta i A1 (jechałem w nocy) i na razie wygląda na to że samochód mniej paliwa wciąga. Jeszcze nie robiłem pomiaru z tankowaniem do peln ale wskazówka wskaźnika paliwa pokazuje 3/4 a przejechałem już 400km, zazwyczaj była w tym położeniu po przejechaniu ok 200km.
Dotychczas samochód palił ok 7,5 w mieście a nie mam klimy. Mam nadzieję że spalanie troche spadnie.
P.S.
Jakie obroty ma 1Z na dwójce przy prędkości powiedzmy 50 czy 60km/h?
Czy ktoś może zrobic tabelkę obrotów przy określonych prędkościach na określonym biegu dla osób które nie mają obrotomierza. Chciałbym wiedzieć do jakiej prędkości mogę/powinienem ciągnąc na danym biegu.
Pzdr
QbaB