Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[90 b3 2,3 20V 7A] problem z rozrusznikiem

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gerrbil
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[90 b3 2,3 20V 7A] problem z rozrusznikiem

Post autor: Gerrbil » 29 lip 2010, 14:40

Mam pewien problem z rozruchem, pojawil się klika razy w dużym odstępie czsowym. Próbując uruchomić auto, 1. przekręcam kluczyk - zapalają się kontrolki, 2. drugi stopień - powinien być rozruch - ale nie ma - kontrolki (jak zawsze) delikatnie przygasają, pompa paliwa chodzi i nic rozrusznik stoi. Akumulator naładowany, klemy oczyszczone i nic, Początkowo myślałem, ze to może wyłącznik przy automatycznej skrzyni się zapsuł, ten co zabezpiecza by nie odpalić na biegu, ale jak przełącze na D i zapalam to kontrolki nie przygasają. Sprawdzalem w serwisie czy to może problem z centralką od alarmu, ale jednak nie. Czy może ktoś miał podbny problem? Dziwna sprawa, bo generalnie auto troche postoi i potem zapala, ale ostatnio zapalilo po tym jak pokrecilem kierownicą w prawo i leweo - ale to raczej nie ma związku. Czy to jest ewidentna wina rozrusznika czy instalacji? Proszę o podpowiedz, bo noszę się z zamiarem sprzedaży auta a nie chcę by przyszły właściciel miał z nim jakiekolwiek problemy.

terranovy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: terranovy » 29 lip 2010, 18:30

na drive nie przygasają bo nie załaczysz rozruchu - dobrze kombinujesz na biebu automata nie zapalisz

walnij czyms o konkretnej masie we włacznik elektromagnetyczny przy rozruszniku
moze poskutkowac

jesli elekstryka sprawna to czeka cie wybudowanie rozrusznika - i robótki ręczne

Awatar użytkownika
PICEK1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PICEK1 » 29 lip 2010, 19:21

Jak kontrolki przygasają to widać prąd dostaje-może za mały.
Posłuchaj czy odzywa się elektromagnes.I tak jak wyżej,pizdnąć go czy zaskoczy.
Widać prosi się o przegląd.

Awatar użytkownika
Gerrbil
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gerrbil » 31 lip 2010, 23:33

Dziękuję za radę, sprawdzę w przyszła sobotę:)

[ Dodano: 2010-08-09, 11:33 ]
Wiec, rozrusznik wymontowałe, szczotki, bendix - ok, elektromagnesu nie byłem pewien wiec założyłem nowy. Niestety problem się powtarza, z tą różnicą, że to nie wina ani rozrusznika ani elektromagnesu. Coś nie podaje napięcia na elektromagnes - zawsze wtedy gdy auto jest rozgrzane. Może to stacyjka, alebo wina jakiegoś przekaźnika?

[ Dodano: 2010-08-09, 19:59 ]
Wiec, rozrusznik wymontowałe, szczotki, bendix - ok, elektromagnesu nie byłem pewien wiec założyłem nowy. Niestety problem się powtarza, z tą różnicą, że to nie wina ani rozrusznika ani elektromagnesu. Coś nie podaje napięcia na elektromagnes - zawsze wtedy gdy auto jest rozgrzane. Może to stacyjka, alebo wina jakiegoś przekaźnika?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl