Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

[90 b3 2,3 20V 7A] problem z rozrusznikiem

Wszystko co znajduje się w komorze silnika.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gerrbil
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[90 b3 2,3 20V 7A] problem z rozrusznikiem

Post autor: Gerrbil » 29 lip 2010, 14:40

Mam pewien problem z rozruchem, pojawil się klika razy w dużym odstępie czsowym. Próbując uruchomić auto, 1. przekręcam kluczyk - zapalają się kontrolki, 2. drugi stopień - powinien być rozruch - ale nie ma - kontrolki (jak zawsze) delikatnie przygasają, pompa paliwa chodzi i nic rozrusznik stoi. Akumulator naładowany, klemy oczyszczone i nic, Początkowo myślałem, ze to może wyłącznik przy automatycznej skrzyni się zapsuł, ten co zabezpiecza by nie odpalić na biegu, ale jak przełącze na D i zapalam to kontrolki nie przygasają. Sprawdzalem w serwisie czy to może problem z centralką od alarmu, ale jednak nie. Czy może ktoś miał podbny problem? Dziwna sprawa, bo generalnie auto troche postoi i potem zapala, ale ostatnio zapalilo po tym jak pokrecilem kierownicą w prawo i leweo - ale to raczej nie ma związku. Czy to jest ewidentna wina rozrusznika czy instalacji? Proszę o podpowiedz, bo noszę się z zamiarem sprzedaży auta a nie chcę by przyszły właściciel miał z nim jakiekolwiek problemy.

terranovy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: terranovy » 29 lip 2010, 18:30

na drive nie przygasają bo nie załaczysz rozruchu - dobrze kombinujesz na biebu automata nie zapalisz

walnij czyms o konkretnej masie we włacznik elektromagnetyczny przy rozruszniku
moze poskutkowac

jesli elekstryka sprawna to czeka cie wybudowanie rozrusznika - i robótki ręczne

Awatar użytkownika
PICEK1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: PICEK1 » 29 lip 2010, 19:21

Jak kontrolki przygasają to widać prąd dostaje-może za mały.
Posłuchaj czy odzywa się elektromagnes.I tak jak wyżej,pizdnąć go czy zaskoczy.
Widać prosi się o przegląd.

Awatar użytkownika
Gerrbil
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Gerrbil » 31 lip 2010, 23:33

Dziękuję za radę, sprawdzę w przyszła sobotę:)

[ Dodano: 2010-08-09, 11:33 ]
Wiec, rozrusznik wymontowałe, szczotki, bendix - ok, elektromagnesu nie byłem pewien wiec założyłem nowy. Niestety problem się powtarza, z tą różnicą, że to nie wina ani rozrusznika ani elektromagnesu. Coś nie podaje napięcia na elektromagnes - zawsze wtedy gdy auto jest rozgrzane. Może to stacyjka, alebo wina jakiegoś przekaźnika?

[ Dodano: 2010-08-09, 19:59 ]
Wiec, rozrusznik wymontowałe, szczotki, bendix - ok, elektromagnesu nie byłem pewien wiec założyłem nowy. Niestety problem się powtarza, z tą różnicą, że to nie wina ani rozrusznika ani elektromagnesu. Coś nie podaje napięcia na elektromagnes - zawsze wtedy gdy auto jest rozgrzane. Może to stacyjka, alebo wina jakiegoś przekaźnika?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Komora silnika”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
opony samochodowe części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl