Wiatm szanownych kolegów
Nie działają światła mijania, powód spalony pająk, czekam na nowy a mam jutro pilny wyjazd.
Czy domowym spobem da sie połączyc odpowiednie przewody (mam wszystko odpięte kierownica zdjęta) np zasilania świteł drogowych i mijania (X- czarno-żółty ) z przewodem (56b - zółtym) od świateł mijania. Dałbym jakis kabel na przedłużenie i jakiś włącznik, taka prowizorka byle by działało do czasu aż przyjdzie paczka z allegro.
pozdrawiam i prosze o opinie o moim pomysle ewentualnie jak to zrobić inaczej żeby bylo dobrze.
[B3 / B4 All] Obejście spalonego przełącznika świateł.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Spokojnie tak powinno działać. Tylko możesz mieć problem z przełączeniem na drogowe.
Ale zazwyczaj w pająku psuję się tylko załączanie świateł mijania. A długie można włączyć normalnie pająkiem. Jest jedno ale bo jeśli będą włączone mijania na obejściu a długie włączy się na pająku to będą się świecić dwa włókna jednocześnie co spowoduje szybsze zużycie żarówek i lamp.
Na krótką metę jak najbardziej powinno działać, tylko sprawdź czy pająk włącza światła pozycyjne i podświetlania tablicy wskaźników i tablicy rejestracyjnej.
Ale zazwyczaj w pająku psuję się tylko załączanie świateł mijania. A długie można włączyć normalnie pająkiem. Jest jedno ale bo jeśli będą włączone mijania na obejściu a długie włączy się na pająku to będą się świecić dwa włókna jednocześnie co spowoduje szybsze zużycie żarówek i lamp.
Na krótką metę jak najbardziej powinno działać, tylko sprawdź czy pająk włącza światła pozycyjne i podświetlania tablicy wskaźników i tablicy rejestracyjnej.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
najlepsze rozwiązanie bo kiedyś też tak miałem i spory czas jeździłem a jeśli masz dobre żarówki to nie powinny ucierpiećpandamix pisze:podłącz mijania żeby Ci się zapalały po odpaleniu silnika a jeśli pająk nie będzie chciał przerzucać drogowych to dasz do tego oddzielny włącznik pod półeczką,ja miałem tak zrobione w poprzednim audiku,przynajmniej nigdy nie zapomniałem wałczyć świateł:D
Potwierdzam teraz mam tak u siebie zrobione. Nie mogę włączyć mijania, a reszta śmiga git majonez. Podłączenie w odpowiednie kable i po przekręceniu zapłonu zapalają sie mijania Dobra rzecz dla zapominalskich <ok>shellah pisze:najlepsze rozwiązanie bo kiedyś też tak miałem i spory czas jeździłem a jeśli masz dobre żarówki to nie powinny ucierpiećpandamix pisze:podłącz mijania żeby Ci się zapalały po odpaleniu silnika a jeśli pająk nie będzie chciał przerzucać drogowych to dasz do tego oddzielny włącznik pod półeczką,ja miałem tak zrobione w poprzednim audiku,przynajmniej nigdy nie zapomniałem wałczyć świateł:D