[ b4 80 2.0E ABK ] co to jest jak się to nazywa
[ b4 80 2.0E ABK ] co to jest jak się to nazywa
witam mam problem bo urwał i sie przewód pokazany na zdjęciu i nie wiem jak to się nazywa żeby kupić nowy proszę was o pomoc
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
http://pl.wikipedia.org/wiki/Spalanie_stukowe
Jeśli komputer nie będzie otrzymywał z niego sygnału to może pracować na bezpiecznej mapie zapłonu tak jakbyś jechał na niskooktanowym paliwie co spowoduje zmniejszenie osiągów.
Uszkodzony może być przyczyną spadku mocy.
[ Dodano: 2010-08-03, 18:20 ]
Jeśli komputer nie będzie otrzymywał z niego sygnału to może pracować na bezpiecznej mapie zapłonu tak jakbyś jechał na niskooktanowym paliwie co spowoduje zmniejszenie osiągów.
Uszkodzony może być przyczyną spadku mocy.
[ Dodano: 2010-08-03, 18:20 ]
Ja bym powiedział że opóźnia zapłon.kokolino1 pisze:W przypadku detonacujnego spalania mieszanki przyspiesza odpowiednio zapłon.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Jeśli całkiem umarł to powinien pojawić się błąd. Ale ponoć zdarzają się przypadki że działa ale nieprawidłowo tzn. wysyła sygnały że następuje spalanie stukowe choć takie zjawisko nie zaszkodzi czyli oszukuje tym samym zmniejszając moc silnika. Kolega Leo o tym nieraz pisał i sugerował zakup nowego (nowych).
Jeszcze blokach pomiarowych jest coś od działania czujników stukowych.
Jeszcze blokach pomiarowych jest coś od działania czujników stukowych.
na zimnym nie sprawdzałem ale ja mierzyłem zegarem a czujniki obydwa założyłem nowym i na wysokich obrotach ma tylko 2 bary i na wolnych jest tyle samo i jak jadę do 3 tyś obrotów to kontrolka się nie świeci a jak jest powyżej 3 tyś to miga co jakiś czas czyli nie ma dobrego ciśnienia na wysokich ale czym to może byś spowodowane