http://allegro.pl/item1164966892_klocki_hamulcowe_przod_vw_polo_golf_i_audi_80_50.html <rotfl>percevalle pisze:Ale wiesz że HART to porażka tylko ładnie pomalowana, prawda?elektronic pisze:Klocki firmy HART
[B4 ABK] Z jakiej firmy brać tarcze hamulcowe.
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
- Imię: Wiesław
O tych Hartach to tak z przymrużeniem oka pisałem. Tak na poważnie bym tego nie kupił.fredi99vv pisze:Troche nietrybie,masz Texstara za 105 a cudujesz,Tekstar robi na pierwszy montaż do Merca.
To cudo niestety nie pasuje do mojego cudeńka...HeavenQueen pisze:http://allegro.pl/item1164966892_klocki_hamulcowe_przod_vw_polo_golf_i_audi_80_50.html <rotfl>percevalle pisze:Ale wiesz że HART to porażka tylko ładnie pomalowana, prawda?elektronic pisze:Klocki firmy HART

- elektronic
- Forum Audi 80
No więc "talerzyki" zakupione i założone. Wypadło na wierconą MIKODE. Pierwsze wrażenia po wstępnych delikatnych testach? Auto jakby chętniej się zatrzymywało. Prędkości 40/60 km/h do zera słychać że są hamulce
Narazie takie prędkości co by się nie zabić
Jest jednak małe ale... Przy większym skręceniu w prawo coś w jednym punkcie obciera... Nie wiem, może to minie, może przez to że nagrzane... :?: Zobaczę rano jak wyjadę czy będzie coś przycierać. W każdym bądź razie jak wróciłem do domu do trochę z nich śmierdziało... Klocki narazie zostały, bo jeszcze sporo ich.
To na tyle. Pojeżdzę to napisze coś więcej. Niebawem się biore za malunek zacisków; ale to już osobny temat.

Jest jednak małe ale... Przy większym skręceniu w prawo coś w jednym punkcie obciera... Nie wiem, może to minie, może przez to że nagrzane... :?: Zobaczę rano jak wyjadę czy będzie coś przycierać. W każdym bądź razie jak wróciłem do domu do trochę z nich śmierdziało... Klocki narazie zostały, bo jeszcze sporo ich.
To na tyle. Pojeżdzę to napisze coś więcej. Niebawem się biore za malunek zacisków; ale to już osobny temat.
- elektronic
- Forum Audi 80
:?: :?:fredi99vv pisze:Dwa dni pytań i pisania :!: jakie te jakie tamte :?: a co to kurza twarz za róznica jak klocki stare <mur> oj Wiesiek Wiesiek.
Klocki narazie muszą być... Mam też inne wydatki; za coś musze tankować itd. Niestety nie mam zarobków kierownika. Będzie kaska to i to się kupi, a obecne zużycie mają minimalne. A tarczom się krzywda nie stanie, jak się pokręcą jakiś czas na starych klockach.
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
- elektronic
- Forum Audi 80
Kolega mnie rozbawił... Klocki zmienie w tym (po wypłacie) lub następnym miesiącu, tak więc spokojnie, za długo nie będą sobie tak jezdzićHeavenQueen pisze:Toż to jest profanacja :shock: Tak nie wolno robić. Tak nie może być!
Szkoda nowych tarcz hamulcowych na stare klocki.![]()
To są powierzchnie współpracujące i w ogóle...
Będziesz klocki wymienić i co wtedy? Oddasz tarcze do przetoczenia czy kontynuacja fuszerki?

Dodam że zmiana tarczy z prawej strony nie obyła się bez komplikacji. Jarzmo jest chyba od tarcz litych, bo mi bardzo ładnie obcierało o tarcze. Sporo podszlifowałem, ale jeszcze musze troche je zjechać bo na skręconych kołach jeszcze mi przyciera w jakims punkcie. Teraz wiem dlaczego stara była taka porysowana na połowie szerokości jednej strony ciernej. Trzeba przyznać że bardzo twardy metal. Z czego oni to robią??
I jeszcze mam pytanko do kolegów odnośnie tych tłoczków czy jak to się tam zwie, w jarzmach, co to się zaciski przykręca do tego. Dość duży luz mają. Tak ma być czy to trzeba regenerować? Jeśli tak to jak to zrobić?
- percevalle
- Audi 80 Klub
- elektronic
- Forum Audi 80
A co miałem zrobić?? Szlifować tarcze?? Niech sie kolega nie martwi... Poszło może ze 2 mm, nie wycinałem na cmpercevalle pisze:Kolego, ja nie wierze w to co czytam. Szlifowałeś jarzmo?

Trzeba sobie jakoś radzić!
- HeavenQueen
- Forum Audi 80
Mam nadzieję że nigdy nasze drogi się nie skrzyżują. Strach :shock:elektronic pisze:A co miałem zrobić?? Szlifować tarcze?? Niech sie kolega nie martwi... Poszło może ze 2 mm, nie wycinałem na cmpercevalle pisze:Kolego, ja nie wierze w to co czytam. Szlifowałeś jarzmo?Jeszcze ciut musze pogłaskać i będzie gut. W tym miejscu sa grube, metalu wystarczająco, nie złamią się, jeśli kolege to martwi.
Trzeba sobie jakoś radzić!
Kiedyś się zastanawiałem jakie obciążenia i momenty działają na takie jarzmo w trakcie gwałtownego hamowania, pewnie więcej niż ogromne, ale cóż...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
<uhh> Widzę że kolega ''ładnie ''dociera tarczeelektronic pisze:W każdym bądź razie jak wróciłem do domu do trochę z nich śmierdziało.

:shock: A tego nawet nie skomentuję ... bo słów mi zbrakło :roll:elektronic pisze:Jarzmo jest chyba od tarcz litych, bo mi bardzo ładnie obcierało o tarcze. Sporo podszlifowałem, ale jeszcze musze troche je zjechać