[80 B4 ABK] Stuki w silniku przy gwałtownym dodaniu gazu
[80 B4 ABK] Stuki w silniku przy gwałtownym dodaniu gazu
Wczoraj wracając do domu, w silniku mojej Audi zaczęło coś głośno stukać. Dźwięk pojawia się przy gwałtownym dodaniu gazu. Przy spokojnym dodawaniu jest normalnie. Dzisiaj zauważyłem ( po zdjęciu przewodu wysokiego napięcia z trzeciej świecy), iż stukanie ustało. Pojawia ponownie gdy przewód jest założony. Auto ma problemy z odpaleniem na zimnym silniku. Wymieniłem świece, przewody, kopułkę i palec. może ktoś wie jaka może być przyczyna tych stuków??
Ostatnio zmieniony 09 sie 2010, 22:12 przez merex, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego:-( niestety uszczelka pod głowicą:-( przerabiałem to tydzień temu... pewnie jeszcze silnik szarpie i nie ma mocy co?? Hmm u mnie remont wyszedł 200 zł bo mechan mi głowice zrobił za 120;-) Mogę się mylić, ale u mnie objawy były takie same więc obstawiam właśnie to:-(
[ Dodano: 2010-08-09, 23:51 ]
Dodam jeszcze że u mnie jak zdjąłem przewód z trzeciego tłoka to przestało stukać ale silnik nie równo pracował. dlatego obstawiam uszczelkę...
[ Dodano: 2010-08-09, 23:51 ]
Dodam jeszcze że u mnie jak zdjąłem przewód z trzeciego tłoka to przestało stukać ale silnik nie równo pracował. dlatego obstawiam uszczelkę...
niestety dopiero w piątek będę mogł to sprawdzić, bo szczerze mówiąc nie bardzo sie na tym znam. konieczne jest planowanie głowicy??
Co do mocy to prawda. Nie da się jechać. Gorzej jak maluchem.
Jeżeli to tylko uszczelka to uff.... bo myslałem, że panewki będą do wymiany.
Jak coś bede wiedział to dam znać.
Pozdr
Co do mocy to prawda. Nie da się jechać. Gorzej jak maluchem.
Jeżeli to tylko uszczelka to uff.... bo myslałem, że panewki będą do wymiany.
Jak coś bede wiedział to dam znać.
Pozdr
Hmm no wiesz plan głowicy i najlepiej uszczelniacze zaworowe, uszczelniacz wałka rozrządu, docieranie gniazd zaworowych, wymiana oringów na krućcach no i uszczelka;-) u mnie wszystko wyszło 200 ziko ale oprócz głowicy wszystko robiłem sam:D Kompletny amator bez narzędzi ale z workiem chęci do pracy i mający trochę czasu:P 13 godzin mi się zeszło ale jaka satysfakcja:D no i zaoszczędziłem jakieś 3 stówki:D