[B3 2.0 16V DOHC 90r.]Brak oświetlenia zegarów,schowka i ...
Może to być problem tego przełącznika i prawdopodobnie to jest jego wina. W końcu cała wiązka jest sprawna, bo "błyska" przy włączaniu. Więc rozbierz raz jeszcze i zobacz co i jak... nasmaruj delikatnie smarem styki i mechanizmy w pająku i skręć z powrotem.
tak to jest jak się w niedzielę grzebie w aucie
tak to jest jak się w niedzielę grzebie w aucie
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
dokładnie... sprawdź scieżkę z tyłu zegarów, wina może też leżeć w ściemniaczu i jego ewentualnym słabym dokręceniu.junkers51 pisze:zerknij tutaj viewtopic.php?t=460 mialem podobny problem
[80 B3/B4] podświetlenie termometru w zegarach VDO
Witam,
zmieniałem ostatnio przepalone żarówki w zegarach. Czynność niby prosta, ale założeniu zegarów na miejsce okazało się, że podświetlenie termometru nadal się nie pali... Nie wiem, czy przeoczyłem przepaloną żarówkę, czy też, żeby to naprawić, muszę dotrzeć do jakiejś wewnętrznej żarówki (nie rozbebeszałem liczników gruntownie, ograniczyłem się do wyjęcia całego modułu i zdemontowania jedynie auto-czeku). Pzdr.
zmieniałem ostatnio przepalone żarówki w zegarach. Czynność niby prosta, ale założeniu zegarów na miejsce okazało się, że podświetlenie termometru nadal się nie pali... Nie wiem, czy przeoczyłem przepaloną żarówkę, czy też, żeby to naprawić, muszę dotrzeć do jakiejś wewnętrznej żarówki (nie rozbebeszałem liczników gruntownie, ograniczyłem się do wyjęcia całego modułu i zdemontowania jedynie auto-czeku). Pzdr.
dodam, tylko że warto zawieźć do elektronika i niech on wymienia. Wymieniałem u siebie kiedyś to spaliłem wyświetlacz na amen. W dwóch innych wymieniał mi facet od naprawy GSM i mi też spalił (oba), ale je dalo się uratować (za 50zł).
Elektronik weźmie 10zł za wymiane...
kup od razu czerwoną, 500mA na 12V zarówkę, i wywal z wyswietlacza tą czerwoną lipna karteczkę, co nadaje kolor podświetleniu :mrgreen:
poważnie, fajniej wygląda
Elektronik weźmie 10zł za wymiane...
kup od razu czerwoną, 500mA na 12V zarówkę, i wywal z wyswietlacza tą czerwoną lipna karteczkę, co nadaje kolor podświetleniu :mrgreen:
poważnie, fajniej wygląda