Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4] Awaryjne zamiast kierunkowskazu.

adama

Post autor: adama » 10 sie 2010, 22:33

witam co do przekażnika to podmieniłem i nadal dzieje się to samo tzn dalej migaja 2 naraz od czasu do czasu :cry:

Parovuz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Parovuz » 10 sie 2010, 23:02

Ja już nie mam tego problemu. Kosztowało mnie to 40 zł. Sam zdiagnozowałem przyczynę, ale nie wiedziałem, które kabelki trzeba odciąć. Jeżeli macie w samochodzie fabryczny zamek centralny z autoalarmem, to musicie odszukać w waszych pojazdach centralki z pompką ( w bagażniku, z prawej strony pod tapicerką ). Jest to czarna skrzynka z wiązką przewodów podpiętą bodajże dwiema kostkami. Cała filozofia, to odciąć dwa brązowe kabelki w tej wiązce. Minus tego zabiegu, to brak sygnalizowania kierunkowskazami w razie włączenia się alarmu.

[/b]

adama

Post autor: adama » 10 sie 2010, 23:18

i co tak znika problem

[ Dodano: 2010-08-10, 23:26 ]
a jesli mam centrale fabryczną a alarm dołozony to bedą działać te kierunki czy nie jutro sprawdze to dam cynk

Parovuz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Parovuz » 11 sie 2010, 21:27

adama pisze:i co tak znika problem
Oczywiście, to było zwarcie w instalacji alarmowej.

adama

Post autor: adama » 14 sie 2010, 22:07

witam kolego wczoraj wyciągłem pompke bo chcialem sprawdzić te kable bronzowe ale okazalo sie ze mam 3 kostki i w kazdej z nich znajduja sie kable brazowe z której kostki je odciać podaj kolor pozdrawiam

Parovuz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Parovuz » 16 sie 2010, 23:30

Kolego niestety teraz nie odpowiem Ci na pytanie, bo mam samochód u lakiernika i odbieram go dopiero 23.08. Napisz mi maila w ten dzień to postaram się zrobić zdjęcie i wysłać - mar_ang@wp.pl

adama

Post autor: adama » 20 sie 2010, 00:57

witam prezes własnie zrobilem te kierunki niewiem jak na dlugo ale mysle ze to wlasnie bylo tak jak pisales zwarcie kierunków w pompie centralnego zamka dzis mi zwarlo na caly dzien wiec wziolem sie za sprawdzanie pompki okazalo sie ze nie brazowe ale czarno zielony i czarno bialy jest odpowiedzialny za zware odciolem i wszystko wrucilo do normy wiec dzieki za podpowiedz pozdrawiam <ok> :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

[ Dodano: 2010-08-20, 01:06 ]
DZIEEEEKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

[ Dodano: 2010-09-07, 23:13 ]
panowie dziś jest 10 wrzesien i nadal niemam problemu z kierunkami pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl