Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All Coupe]Brak podswietlenia kabiny i martwy Board Computer

ODPOWIEDZ
Elemel87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[All Coupe]Brak podswietlenia kabiny i martwy Board Computer

Post autor: Elemel87 » 13 cze 2010, 22:06

Witam koledzy mam mały problem z moja Coupe 2.3 Ng z 93 r i w zasadzie już nie wiem co jeszcze mogę sprawdzić a mianowicie tydz temu zgasło u mnie podświetlanie kabiny( chodzi o lampki w podsufitce) i przestał działać Board Computer razem z zegarem w liczniku,działają tylko podświetlanie w Bc i zegarze ale nie wyświetla żadnych wartości (znaczy godz,spania itp ) Problem pojawił się kilka dni szybciej bo gdy wsiadałem do auta zegar działał po przekręceniu kluczyka znikał na chwile z Bc i po chwile znowu było ok. Po dniu czy dwóch już nie działał w ogolę tylko na chwile jak wjechałem w jakaś dziurę wiec plan prosty coś nie łączy.Wymieniłem skrzynkę bezpieczników bo w mojej był robiony mostek ale to inna historia i myślałem ze w tym tri problem ale nie wszystko podłączone i dalej nic,wszystkie bezpieczniki ok wszystko wygląda na ok wsadzałem inny licznik bez Bc i w zegarze to samo działała tylko podświetlenie a nie dostaje prądu na cyfry.Wiec moje pytanie co jest nie tak czy odpowiada za to jakiś przekaźnik jak tak to jaki i w której wiązce szukać no nie wiem naderwanego przewodu czy nie no nie wiem zaśniedziałej wtyczki czy coś.
Dodam że podświetlenia całego licznika działa i obrotomierz z prędkościomierzem również.
Z góry dzięki i czekam na jakieś rady ;-)

michal10-1989
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: michal10-1989 » 13 cze 2010, 23:18

u mnje jest podobny problem nie działa podswietlenie kabiny działa wtedy jak jest właczony zapłon w B4 i nie grzeja mi swiece zarowe w czym jes problem ?

Awatar użytkownika
Adaś Lee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Adaś Lee » 13 sie 2010, 09:28

Odkopuję temat, bo nadal jest nierozwiązany.

Wczoraj założyłem BC i mam identycznie. Zegarek i BC są podświetlone, ale zero akcji. Wcześniej miałem problem z samym zegarkiem, czasem działał, czasem nie działał, czasem znikał po otwarciu drzwi, a po zamknięciu się pojawiał. Krańcówki w drzwiach sterowane są masą więc może w tym tkwi problem? Sprawa dość pilna, proszę o pomoc.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 13 sie 2010, 11:33

A sprawdzałeś bezpiecznik nr. 4? Może się spalił a on odpowiada za BC oraz zegarek, oświetlenie kabiny.

[ Dodano: 2010-08-13, 11:41 ]
Zobaczy czy w żółtej kostce liczników na kabel czerwono-niebieski dochodzi plus.

Awatar użytkownika
Adaś Lee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Adaś Lee » 13 sie 2010, 11:43

Jak tylko skończę pracę, to sprawdzę bezpiecznik, właściwie to o nim zapomniałem.

A jak miałoby się do tego to co pisałem o otwarciu drzwi? Skoro ten bezpiecznik odpowiada za komputer i jednocześnie oświetlenie kabiny, to musi być jakoś spięty z krańcówkami i miałoby to sens, dobrze myślę?

tylko jaki ma sens wygaszanie się zegarka i komputera po otwarciu drzwi? jakieś zwarcie? przekopuję schematy elektryki, może znajdę jakąś wspólną cechę tych spraw.

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 13 sie 2010, 13:45

Może styki bezpiecznika zaśniedziały i przez to gaśnie zegarek po otwarciu drzwi...

Awatar użytkownika
Adaś Lee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Adaś Lee » 13 sie 2010, 17:31

bezpiecznik rozwiązał wszystkie problemy. wielkie dzięki Albert. duże piwko dla Ciebie, jak tylko będzie okazja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl