[B4 1,9 TDI]czujnik temperatury
panowie
teraz to już zgłupiałem...
kupiłem dziś czujnik(EPS 1.830.533- cena 65 PLN)wiec myślę ze w miarę porządny...
a tu zonk bo temp na tym czujniku waha mi się w przedziale 91-95stopni przy normalnej jeździe...(wczesniej rzadko przekaraczała 92 stopnie)
nadmieniam ze jak dziś stałem na postoju i troszkę go pogazowałem to po kilku min. kiedy temp. doszła do czujnika wentylatorów to uruchomiły się
macie jakiś pomysły...może termostat ?? a może ten nowy czujnik tak wskazuje??
teraz to już zgłupiałem...
kupiłem dziś czujnik(EPS 1.830.533- cena 65 PLN)wiec myślę ze w miarę porządny...
a tu zonk bo temp na tym czujniku waha mi się w przedziale 91-95stopni przy normalnej jeździe...(wczesniej rzadko przekaraczała 92 stopnie)
nadmieniam ze jak dziś stałem na postoju i troszkę go pogazowałem to po kilku min. kiedy temp. doszła do czujnika wentylatorów to uruchomiły się
macie jakiś pomysły...może termostat ?? a może ten nowy czujnik tak wskazuje??
okazało sie ze wymieniany rok temu termostat przez znajomego mechanika
okazał się wielkim (francuskim)shitem
tym razem wymiany podjąłem się sam i wsadziłem WAHLER'a...
wcześniej został sprawdzony domowym sposobem czy aby na pewno jest sprawny
wymiana to troszkę gimnastyki i jakieś 1,5 godz. roboty
gibaj, wielkie dzięki za pomoc...
SZEROKOŚCI
okazał się wielkim (francuskim)shitem
tym razem wymiany podjąłem się sam i wsadziłem WAHLER'a...
wcześniej został sprawdzony domowym sposobem czy aby na pewno jest sprawny
wymiana to troszkę gimnastyki i jakieś 1,5 godz. roboty
gibaj, wielkie dzięki za pomoc...
SZEROKOŚCI
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Po rabatach w aso płaciłem coś koło 150Kolego kup oryginał dasz te 80 zł max pewnie a będzie pokazywał jak się należy.
W tej cenie kupisz czujnik na kompa.
Z całym szacunkiem Krzychu, ale jakoś w te zamienniki nie wierzę, miałem kiedyś praktyki w aso vw, i mam tam znajomego z dawnych lat. Z tego co mi opowiadał, jaki by nie był zamiennik to zawsze był kibel.EPS'a mam za 60 zł i jest elegancko.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
może i tak ale ja mam eps'a już ze dwa lata i działa jak należy <ok> dodam tylko że niebieski też mam eps'a i tez już ze dwa lata.axell pisze: Cytat:
EPS'a mam za 60 zł i jest elegancko.
Z całym szacunkiem Krzychu, ale jakoś w te zamienniki nie wierzę, miałem kiedyś praktyki w aso vw, i mam tam znajomego z dawnych lat. Z tego co mi opowiadał, jaki by nie był zamiennik to zawsze był kibel.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Może komuś trafił sie jakis trefny zamiennik czy ktoś ma uraz do zamiennikow i kupuje tylko z aso :roll: Z aso jeszcze nic nie kupiłem, zawsze zamienniki biore z dobrych firm i nie narzekam na ich jakosc. Wracając do czujnika to po nagrzaniu silnika pokazuje mi tą samą wartość jaka była też na ori czujniku póki był jeszcze sprawny.
Ostatnio zmieniony 12 sty 2013, 21:47 przez Krzysiek 84, łącznie zmieniany 1 raz.