[B4 1,9 TDI]czujnik temperatury
panowie
teraz to już zgłupiałem...
kupiłem dziś czujnik(EPS 1.830.533- cena 65 PLN)wiec myślę ze w miarę porządny...
a tu zonk bo temp na tym czujniku waha mi się w przedziale 91-95stopni przy normalnej jeździe...(wczesniej rzadko przekaraczała 92 stopnie)
nadmieniam ze jak dziś stałem na postoju i troszkę go pogazowałem to po kilku min. kiedy temp. doszła do czujnika wentylatorów to uruchomiły się
macie jakiś pomysły...może termostat ?? a może ten nowy czujnik tak wskazuje??
teraz to już zgłupiałem...
kupiłem dziś czujnik(EPS 1.830.533- cena 65 PLN)wiec myślę ze w miarę porządny...
a tu zonk bo temp na tym czujniku waha mi się w przedziale 91-95stopni przy normalnej jeździe...(wczesniej rzadko przekaraczała 92 stopnie)
nadmieniam ze jak dziś stałem na postoju i troszkę go pogazowałem to po kilku min. kiedy temp. doszła do czujnika wentylatorów to uruchomiły się
macie jakiś pomysły...może termostat ?? a może ten nowy czujnik tak wskazuje??
okazało sie ze wymieniany rok temu termostat przez znajomego mechanika
okazał się wielkim (francuskim)shitem
tym razem wymiany podjąłem się sam i wsadziłem WAHLER'a...
wcześniej został sprawdzony domowym sposobem czy aby na pewno jest sprawny
wymiana to troszkę gimnastyki i jakieś 1,5 godz. roboty
gibaj, wielkie dzięki za pomoc...
SZEROKOŚCI
okazał się wielkim (francuskim)shitem
tym razem wymiany podjąłem się sam i wsadziłem WAHLER'a...
wcześniej został sprawdzony domowym sposobem czy aby na pewno jest sprawny
wymiana to troszkę gimnastyki i jakieś 1,5 godz. roboty
gibaj, wielkie dzięki za pomoc...
SZEROKOŚCI
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Po rabatach w aso płaciłem coś koło 150Kolego kup oryginał dasz te 80 zł max pewnie a będzie pokazywał jak się należy.
W tej cenie kupisz czujnik na kompa.
Z całym szacunkiem Krzychu, ale jakoś w te zamienniki nie wierzę, miałem kiedyś praktyki w aso vw, i mam tam znajomego z dawnych lat. Z tego co mi opowiadał, jaki by nie był zamiennik to zawsze był kibel.EPS'a mam za 60 zł i jest elegancko.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
może i tak ale ja mam eps'a już ze dwa lata i działa jak należy <ok> dodam tylko że niebieski też mam eps'a i tez już ze dwa lata.axell pisze: Cytat:
EPS'a mam za 60 zł i jest elegancko.
Z całym szacunkiem Krzychu, ale jakoś w te zamienniki nie wierzę, miałem kiedyś praktyki w aso vw, i mam tam znajomego z dawnych lat. Z tego co mi opowiadał, jaki by nie był zamiennik to zawsze był kibel.
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Silnik: 1.9 1Z
Może komuś trafił sie jakis trefny zamiennik czy ktoś ma uraz do zamiennikow i kupuje tylko z aso :roll: Z aso jeszcze nic nie kupiłem, zawsze zamienniki biore z dobrych firm i nie narzekam na ich jakosc. Wracając do czujnika to po nagrzaniu silnika pokazuje mi tą samą wartość jaka była też na ori czujniku póki był jeszcze sprawny. ![Obrazek]()
Ostatnio zmieniony 12 sty 2013, 21:47 przez Krzysiek 84, łącznie zmieniany 1 raz.