Witam,
chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa z dopasowaniem paska rozrządu do silnika 1Z?
Wydawało mi się, że wszystkie silniki 1Z mają taki sam rozrząd, jednak chcąc go kupić ostatnio w InterCarsie dostałem informację, że muszę znać numer silnika, gdyż od numeru X do Y był inny typ rozrządu a od Y do Z był inny.
Czy to prawda czy jakaś bzdura?
Jeśli tak, to nie mam pojęcia skąd wziąć numer silnika, w książce wozu tego nie ma, w innych dokumentach również nie znalazłem...
Czy takiego rozrządu potrzebuję? K L I K !
Czy może ma być to jakiś inny?
Moje auto to Audi 80 B4 Avant z silnikiem TDI 1Z z 1994 roku.
[B4 TDI] Wybór rozrządu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Podejrzewam że pewnie różnią się tylko napinaczemklekocix pisze:Wydawało mi się, że wszystkie silniki 1Z mają taki sam rozrząd, jednak chcąc go kupić ostatnio w InterCarsie dostałem informację, że muszę znać numer silnika, gdyż od numeru X do Y był inny typ rozrządu a od Y do Z był inny.
Czy to prawda czy jakaś bzdura?
Najlepiej spisz z bloku silnika <ok>klekocix pisze:Jeśli tak, to nie mam pojęcia skąd wziąć numer silnika, w książce wozu tego nie ma, w innych dokumentach również nie znalazłem...
-
- Forum Audi 80
A gdzie jest ten nieszczęsny numer silnika?MUNIOR pisze:Podejrzewam że pewnie różnią się tylko napinaczemklekocix pisze:Wydawało mi się, że wszystkie silniki 1Z mają taki sam rozrząd, jednak chcąc go kupić ostatnio w InterCarsie dostałem informację, że muszę znać numer silnika, gdyż od numeru X do Y był inny typ rozrządu a od Y do Z był inny.
Czy to prawda czy jakaś bzdura?Najlepiej spisz z bloku silnika <ok>klekocix pisze:Jeśli tak, to nie mam pojęcia skąd wziąć numer silnika, w książce wozu tego nie ma, w innych dokumentach również nie znalazłem...
Jeszcze byłbym wdzięczny jeśli mniej - więcej napiszesz jak on powinien wyglądać.MUNIOR pisze:Na bloku pod głowicą ,pod króćcem wodnym wychodzącym z głowicyklekocix pisze:A gdzie jest ten nieszczęsny numer silnika?
Bo znalazłem tam coś, co (wydaje mi się) zaczyna się od 028 303 i cośtam dalej (3 cyfry) ale to mi wygląda na numer części VAG a nie na numer silnika.
Taki kompletny http://allegro.pl/item1169116460_rozrza ... 0_110km.ht