Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 ABK LPG] lekko krzywa kierownica (ok. 5mm)

ODPOWIEDZ
AIRFIX

[B4 ABK LPG] lekko krzywa kierownica (ok. 5mm)

Post autor: AIRFIX » 21 sie 2010, 23:29

Cześć, kupiłem dzisiaj B4 ABK LPG, kierownica jest jakby lekko krzywa, chodzi o to że jak np. siedzę i położę równo ręce na kierownicy to prawa ręka dotyka kierownicy a lewej brakuje kilka mm do dotknięcia -jest tak bez względu na to jak skręcę kierownicę -zawsze po lewej stronie brakuję kilka mm, w rodzinie na 5 osób widzą to 3 osoby. Ja początkowo nie widziałem, dopiero jak szwagier mi powiedział to zacząłem się zastanawiać czy tak żeczywiście jest czy jakieś złudzenie, do tej pory nie jestem w stanie w 100% ocenić jednak chyba kilka mm jest krzywa. Teściu który kiedyś był mechanikiem mówi że nic nie widzi i by się nie przjmować. Czy wiecie coś na ten temat? Spotkaliście się z takim problemem?
Ostatnio zmieniony 21 sie 2010, 23:40 przez AIRFIX, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 21 sie 2010, 23:40

Pierwsze słyszę taki przypadek, ale sprawdź czy czasem samo siedzenie nie jest krzywe - stąd może pochodzić ten efekt. Ewentualnie odkręć półkę którą masz pod nogami kierowcy. Po jej odkręceniu będziesz mógł obejrzeć mocowanie kierownicy. Lukni czy nie widać tam jakiś uszkodzeń, skrzywień itp. Po porządnym dzwonie różne rzeczy mogą się dziać.

AIRFIX

Post autor: AIRFIX » 21 sie 2010, 23:43

Na pewno pojadę z tym do jakiegoś specjalisty od B4, przed zakupem oglądaliśmy samochód x2, byliśmy na kanale i stwierdziliśmy że dzwona mocnego to nie miał. Ale kto wie...

Awatar użytkownika
shellah
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Artur
Model: Inny
Nadwozie: Coupe
Silnik: 2.8 AAH+lpg

Post autor: shellah » 22 sie 2010, 22:38

możesz łatwo sprawdzić jak kierownica leży względem deski rozdzielczej poprzez odkręcenie jej i poluzowanie pająka.Jak go dociśniesz do deski i będzie ok(szczelina przy zegarach) to raczej nie powinneś się przejmować ;-) ewentualnie kierownica sama w sobie krzywa :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Maglownice, końcówki drążków, geometria.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl