[B4 ABK LPG] lekko krzywa kierownica (ok. 5mm)
[B4 ABK LPG] lekko krzywa kierownica (ok. 5mm)
Cześć, kupiłem dzisiaj B4 ABK LPG, kierownica jest jakby lekko krzywa, chodzi o to że jak np. siedzę i położę równo ręce na kierownicy to prawa ręka dotyka kierownicy a lewej brakuje kilka mm do dotknięcia -jest tak bez względu na to jak skręcę kierownicę -zawsze po lewej stronie brakuję kilka mm, w rodzinie na 5 osób widzą to 3 osoby. Ja początkowo nie widziałem, dopiero jak szwagier mi powiedział to zacząłem się zastanawiać czy tak żeczywiście jest czy jakieś złudzenie, do tej pory nie jestem w stanie w 100% ocenić jednak chyba kilka mm jest krzywa. Teściu który kiedyś był mechanikiem mówi że nic nie widzi i by się nie przjmować. Czy wiecie coś na ten temat? Spotkaliście się z takim problemem?
Ostatnio zmieniony 21 sie 2010, 23:40 przez AIRFIX, łącznie zmieniany 1 raz.
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Pierwsze słyszę taki przypadek, ale sprawdź czy czasem samo siedzenie nie jest krzywe - stąd może pochodzić ten efekt. Ewentualnie odkręć półkę którą masz pod nogami kierowcy. Po jej odkręceniu będziesz mógł obejrzeć mocowanie kierownicy. Lukni czy nie widać tam jakiś uszkodzeń, skrzywień itp. Po porządnym dzwonie różne rzeczy mogą się dziać.