Witam
Mam taki problem w mojej 80'tce (b3), gdy włącze kierunki w prawą strone świecą mi szybciej (tak jakby jeden nie działał) i słabiej świecą. Problem się tyczy tylko prawej strony, lewa działa dobrze. Dodam jeszcze że kierunki prawe mrygają na przemian z postojówkami (gdy są wyłączone). Czasem zdarza się tak że z przodu wogóle nie świecą kierunki i postojówki lub z tyłu. Podejżewam przebicie ale to dla mnie czarny scenariusz. Dodatkowo czasem gdy zapale światła piszczy mi coś, tak jakby czujnik od świateł, że gdy są włączone a drzwi się otworzy to piszczy. Z tym, że w tym aucie to nigdy nie odzywało się.
Pozdrawiam
[B3] Kierunkowskazy prawe awaria chyba przebicie
[B3] Kierunkowskazy prawe awaria chyba przebicie
Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 09:15 przez sooltyss, łącznie zmieniany 2 razy.
jeżeli chodzi o to, to działa prawidło wiec ten problem masz z głowy a jeśli chodzi o te kierunki to z opisu też wydaje mi się że to jest jakieś przebicie. A nie zauważyłeś tego problemu przy dużej wilgotności czy też deszczu :?:sooltyss pisze:Dodatkowo czasem gdy zapale światła piszczy mi coś, tak jakby czujnik od świateł, że gdy są włączone a drzwi się otworzy to piszczy. Z tym, że w tym aucie to nigdy nie odzywało się.
P.S.
dodaj taki doi tematu
80 b3 kierunkowskazy prawie awaria chyba przebicie
Przygladnij sie dokladnie
przelacznikowi zespolonemu temu pod kierownica szczegolnie lewej stronie tej od kierunkow i swiatel ,moze byc przyczyna tych objawow co napisales
przelacznikowi zespolonemu temu pod kierownica szczegolnie lewej stronie tej od kierunkow i swiatel ,moze byc przyczyna tych objawow co napisales
Masa z tyłu jest. tam przecież na płytce tylnej lampy jest jeden kabelek do masy i ona na wszystkie żarówki idzie i tam jest masa. No z przodu muszę przeczyścić i zobaczyć, bo z tyłu już czyściłem. No i może faktycznie wiązka przewodów się przetarła. Dzięki za pomoc
[ Dodano: 2010-08-31, 12:25 ]
No niestety nie jest to wiązka przewodów w bagażniku ;(
[ Dodano: 2010-08-31, 12:25 ]
No niestety nie jest to wiązka przewodów w bagażniku ;(