Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3] Kierunkowskazy prawe awaria chyba przebicie

ODPOWIEDZ
sooltyss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B3] Kierunkowskazy prawe awaria chyba przebicie

Post autor: sooltyss » 25 sie 2010, 20:04

Witam
Mam taki problem w mojej 80'tce (b3), gdy włącze kierunki w prawą strone świecą mi szybciej (tak jakby jeden nie działał) i słabiej świecą. Problem się tyczy tylko prawej strony, lewa działa dobrze. Dodam jeszcze że kierunki prawe mrygają na przemian z postojówkami (gdy są wyłączone). Czasem zdarza się tak że z przodu wogóle nie świecą kierunki i postojówki lub z tyłu. Podejżewam przebicie ale to dla mnie czarny scenariusz. Dodatkowo czasem gdy zapale światła piszczy mi coś, tak jakby czujnik od świateł, że gdy są włączone a drzwi się otworzy to piszczy. Z tym, że w tym aucie to nigdy nie odzywało się.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 09:15 przez sooltyss, łącznie zmieniany 2 razy.

ysiul
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: ysiul » 25 sie 2010, 20:31

sooltyss pisze:Dodatkowo czasem gdy zapale światła piszczy mi coś, tak jakby czujnik od świateł, że gdy są włączone a drzwi się otworzy to piszczy. Z tym, że w tym aucie to nigdy nie odzywało się.
jeżeli chodzi o to, to działa prawidło wiec ten problem masz z głowy a jeśli chodzi o te kierunki to z opisu też wydaje mi się że to jest jakieś przebicie. A nie zauważyłeś tego problemu przy dużej wilgotności czy też deszczu :?:
P.S.
dodaj taki doi tematu

sooltyss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sooltyss » 26 sie 2010, 00:45

Wcześniej jak jeżdziłem nie zależnie od pogody nie było problemu, ale teraz jak autko stało i były te upały a potem deszcze to nie wiem może coś z tym związanego

Thauri
Forum Audi 80
Forum Audi 80

80 b3 kierunkowskazy prawie awaria chyba przebicie

Post autor: Thauri » 26 sie 2010, 08:03

Przygladnij sie dokladnie
przelacznikowi zespolonemu temu pod kierownica szczegolnie lewej stronie tej od kierunkow i swiatel ,moze byc przyczyna tych objawow co napisales

sooltyss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sooltyss » 26 sie 2010, 13:14

A ten przełącznik zespolony po czym poznam?
Aha dodam jeszcze, że jakieś 2 miesiące temu poszły mi jeszcze światła wsteczne, najpier jedno świeciło mocniej drugie słabiej potem wogóle, nie wiem czy to ma coś wspólnego ale wole dodać ten objaw, a nóż ma coś wspólnego
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Adaś Lee
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Adaś Lee » 26 sie 2010, 14:09

może wiązka klapy tylnej przetarta. Otwórz klapę z tyłu i przy siłownikach masz wiązki. Tamte kable często się przecierają i problemy z oświetleniem mogą jak najbardziej wynikać z tego. Przełącznik zespolony to nic innego, jak te manetki do włączania świateł, kierunków, oświetlenia i wycieraczek ;-)

Awatar użytkownika
IC69
Przyjaciele
Przyjaciele
Imię: Irek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: IC69 » 26 sie 2010, 14:54

sooltyss pisze:kierunki prawe mrygają na przemian z postojówkami (gdy są wyłączone).
Na moje oko, to wcięło gdzieś masę.

Key100l
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Key100l » 26 sie 2010, 15:11

Dobrze kolega mówi;-) mieszkam na gospodarstwie i zawsze jak przy ciągnikach albo przyczepach ledwo święcił kierunek z postojem to problem był z brakiem masy w lampie. Pewnie wilgoć zrobiła swoje:P Wyczyść styki w przodzie i tyle i powinno być dobrze:D

sooltyss
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: sooltyss » 26 sie 2010, 16:20

Masa z tyłu jest. tam przecież na płytce tylnej lampy jest jeden kabelek do masy i ona na wszystkie żarówki idzie i tam jest masa. No z przodu muszę przeczyścić i zobaczyć, bo z tyłu już czyściłem. No i może faktycznie wiązka przewodów się przetarła. Dzięki za pomoc ;)

[ Dodano: 2010-08-31, 12:25 ]
No niestety nie jest to wiązka przewodów w bagażniku ;(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wewnętrzne i zewnętrzne”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl