Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[A4 B5 1.9TDi 1Z] Tryb awaryjny??

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Brylantoos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[A4 B5 1.9TDi 1Z] Tryb awaryjny??

Post autor: Brylantoos » 27 sie 2010, 19:44

Witam.
Fakt było bardzo duzo wątków w apropo tego tematu jednak musze o coś zapytac.Dzis wracajac z pracy zaczeła mi mrugac swieca zarowa.Ale normalnie dojechałem do domu.Zaczołem czytac forum.Wiem ze to początek szwankowania czujnika stopu.Wyszedłem zeby sprawdzic i faktycznie stopow brak.Rozebrałem ten plastyk pod nogami kierowcy i widze ze do pedała hamulna są podpiete 2 czujniki stopu??Wyzej ten wiekszy kremowy a nizej taki mniejszy czarny.Obydwa sa dwu pinowe.Ten mniejszy wyjołem,przeczysciłem,załozyłem i zadnego efektu.Tego białego nie ruszłem bo strasznie mocno siedzi.Podpiołem sie dla pewosci pod vaga i wyskoczył błąd własnie tego czujnika.Jeszcze coś mnie tknęło i zrobiłem diagnoze silnika i pojawiły sie cztery błedy ku mojemu zdziwieniu.Odpaliłem silnik i jakos tak dziwnie głosno chodzi.Spróbowałem nim wyjechac i niestety sie nie da,max 1200 obrotów. Prawdopodobnie tryb awaryjny.Prawdopodobie winą trybu awaryjnego jest własnie ten czujnik stopu.

to sa te bledy,po skasowaniu wyłaza od nowa

1265 Zawór recyrkulacji spalin-N18
przerwa lub zwarcie do masy - BŁĄD SPORADYCZNY
1262 Zawór magnetyczny ograniczenia ciśnienia doładowania-N75
1269 Wtrysk - zawór startowy-N108
553 Przepływomierz masowy powietrza-G70

Podłączyłem nowy czujnik.Stopy wrociły i nie pokazuje juz błedu czujnika stopu na vagu.Niestety pozostałe błedy w silniku zostały.Panowie podpowiedzcie coś.Wszystkie bezpieczniki są dobre.Nie wiem czego mam szukac tam pod nogami kierowcy.

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 28 sie 2010, 21:32

1200 obr to raczej na pewno nie tryb awaryjny ,poszukaj przyczyny błędów których nie możesz skasować bo z taką ilością błedów których nie można skasować to raczej nie pojedziesz ,tym bardziej że dotyczą np.n-108 zawór start-stop w pompie wtryskowej i G-70 przepływka

Awatar użytkownika
Brylantoos
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Brylantoos » 28 sie 2010, 21:50

Problem rozwiązany.Strzelił bezpiecznik 15A który zajduje sie obok komputera głownego ,koło podszybia po prawej stronie(stojac przodem do maski ) :D Błedy znikły no i własciciel tej jest zadowolony.Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl