[B3 2.0] jakie obroty silnik powinien miec na lpg?
[B3 2.0] jakie obroty silnik powinien miec na lpg?
jak powinien miec ustawione obroty audiB3 2.0E na zimnym silniku/ cieplym silniku? czy one powinny byc jdnakowo ustawione i na gazie i na benzynie? gdyz mi mechanik ustawili na zimnym 1800/cieplym 950. czy wie ktos moze i mogl by mi udzielic tu odpowiedziiii????
Ostatnio zmieniony 29 sie 2010, 11:03 przez anniXXX (usunięte), łącznie zmieniany 1 raz.
- mariusz_Poland
- Forum Audi 80
- mariusz_Poland
- Forum Audi 80
ja Ci powiem że to jakoś dziwnie ja mam i na benzynie i na gazie około 1000 obrotów .ja mam stara instalacje LPG i na parowniku masz śrubkę ze sprężynka tam sobie wyreguluj obroty do takich jakich chcesz na gazie możesz mieć około 1100 niech ma więcej.tak samo masz na kolektorze śrubkę lub w wersji z silnikiem 3A masz automatyczna regulację obrotów
poprawne obroty rozumiem, ze mam miec na zimnym ustawione 1000 max 1100 wtedy sa wlasciwe. ja nie wiem gdzie on mi podkrecal te obroty, bo automatycznie zmienily sie one rowniez na benzynie i sa takie same jak na gazie. nie wiem po co mi to w ogole podkrecal a nie powinien mi on ich podkrecac tylko na tym reduktorze tam kopac???? wszka przed wymiana mialam idalnie. jak sprawdzic jaki ma sie silnik - czyli jakie te poczatkowe litery czy to 3A czy AAD hmm.... ? jestem poczatkujaca wlascicielka tego autka i ja nie za bardzo sie znam, wiec musze jezdzic do niego by mi to tak poustawial by bylo wlasciwie. musze miec wiedze, bo on mi mowi farmazony.
- mariusz_Poland
- Forum Audi 80
pewnie że gada farmazony powinnaś mieć poustawiane obroty na 850 do 1000 i na gazie i lpg masz mechaniczny wtrysk a on sam ustawia obroty na zimnym silniku w zależności od temperatury płynu chłodniczego tzn im zimniej na dworze tym wyższe obroty.symbol silnika sprawdzisz tu http://www.centrum.audi80.pl/content/view/51/55/
to tez Ci moze pomoc w okresleniu silnika http://www.centrum.audi80.pl/content/view/139/
symbol silnika znajdziesz tez na bloku silnika pod świecami tam szukaj
to tez Ci moze pomoc w okresleniu silnika http://www.centrum.audi80.pl/content/view/139/
symbol silnika znajdziesz tez na bloku silnika pod świecami tam szukaj
dziekuje, to juz wiem jaki mam silnik A3:) czyli na cieplym ustawic 800 obr, a on pozniej sam sobie te ssanie bedzie ustawial w zaleznosci od plynu chlodniczego. bo wiesz najpierw jak mi tam podkrecil to bylo az 2200 na zimnym, i stopniowo spadalo tak do 1400, 1200, a jak sie zalaczyla chlodnica to spadala do 800. ( czyli ssania sie w tym samochodzie nie podkreca, bo jest automatyczne samo sie ustawi w zaleznosci od plynu chlodniczego takk?) to co on mi porobil hmmm..... to rozumiezm , ze jak podkreci sie obroty na wyzsze to ssanie adekwatnie tez sie podniesie wyzej? o ile ono sie podnosi tak? o 400max. to jak ustawie np 800 obr na cieplym to sie podnosi o 400 jak jest zimny czy jak?
- mariusz_Poland
- Forum Audi 80
obroty ustaw na ciepłym silniku zagrzej go na postoju aż się załącza wentylatory i wtedy ustaw zakres od850 do 1000 na ssanie nie masz wpływu silnik sam to ustawia .jedz do tego mechanika i niech ci ustawi tak jak było lub tak jak mowie.dziwie się tylko jak on ci podregulował obroty ,w tym silniku nie ma takowej możliwości wiem bo mam taki sam na benzynie powinnaś mieć normalne obroty.pojedz jeszcze z autem do elektryka niech ci sprawdzi silnik z wentylatora masz za duży pobór mocy nie powinny tak obroty spadać jak piszesz przy załączonym wentylatorzeannijawy pisze:dziekuje, to juz wiem jaki mam silnik A3:) czyli na cieplym ustawic 800 obr, a on pozniej sam sobie te ssanie bedzie ustawial w zaleznosci od plynu chlodniczego. bo wiesz najpierw jak mi tam podkrecil to bylo az 2200 na zimnym, i stopniowo spadalo tak do 1400, 1200, a jak sie zalaczyla chlodnica to spadala do 800. ( czyli ssania sie w tym samochodzie nie podkreca, bo jest automatyczne samo sie ustawi w zaleznosci od plynu chlodniczego takk?) to co on mi porobil hmmm..... to rozumiezm , ze jak podkreci sie obroty na wyzsze to ssanie adekwatnie tez sie podniesie wyzej? o ile ono sie podnosi tak? o 400max. to jak ustawie np 800 obr na cieplym to sie podnosi o 400 jak jest zimny czy jak?
- czester-11
- Forum Audi 80
jest mozliwosc. zapewne mechanior poszedl na latwizne i podkrecil na przepustnicy.mariusz_Poland pisze:.dziwie się tylko jak on ci podregulował obroty ,w tym silniku nie ma takowej możliwości
u mnie tez tak bylo ze na zimnym mialem wyzse na gazie ale ustailem i teraz zanim sie dogrezeje do min 30 stopni ma ponizej 800 dlatego rozgrzwewam na benzynie i pozniej na gaz przelanczam i trzyma rowno 950 i na benzynie i na gazie i nie ma prawa drgnac wskazowka