Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep samochodowy

[B4 1Z] Przepływomierz przycina..

ODPOWIEDZ
Bubi89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[B4 1Z] Przepływomierz przycina..

Post autor: Bubi89 » 29 sie 2010, 19:13

Witam,

Znajomy jeździ B4 1Z-tem i problem jest taki, że autoo nie ma takiego kopa jak powinno ;) Nie dysponuje teraz logami, ale logowałem te auto i na pierwszy rzut oka parametry w normie (brak błędów, dawka, kąt etc). Zauważyłem wolny wzrost ciśnienia doładowania (natomiast N75 sprawny ponieważ w odpowiednim momencie ciśnienie stabilizuje sie na poziomie 0,9 bara) oraz zauważyłem, różnica w MAF specifed a MAF actual wynosi zawsze okolo 300 (tzn. wartość w specifed np. około 850 a actual nie wiecej jak 500). Na wolnych obrotach w actual jest wiecej (zaślepiony EGR). Dziur w dolocie nie ma, co może być tego przyczyną? Przepływomierz pierburga sprawny (zakładałem drugi na test i jest to samo). Auto bez CHIP-a.

UKI_XX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: UKI_XX » 30 sie 2010, 00:30

sprawdź szczelność odmy (najlepiej zrób "wolną odmę") i filtr powietrza a jak to nic nie zmieni to pewnie zabity nagarem kolektor ssący z kanałami w głowicy i gruba warstwa nagaru na zaworach dolotowych, innych pomysłów nie mam jeżeli nie ma dziury między przepływomierzem a turbiną

MUNIOR
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mariusz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: MUNIOR » 30 sie 2010, 12:40

UKI_XX pisze:sprawdź szczelność odmy (najlepiej zrób "wolną odmę") i filtr powietrza a jak to nic nie zmieni to pewnie zabity nagarem kolektor ssący z kanałami w głowicy i gruba warstwa nagaru na zaworach dolotowych, innych pomysłów nie mam jeżeli nie ma dziury między przepływomierzem a turbiną
Też tak myślę ,skoro podmieniałes przepływkę, musi gdzieś ssać lewe powietrze albo dolot zabity na maksa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki TDi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl