Witam
Dzisiaj sobie zajrzałem pod auto żeby sprawdzić jego stan przed zima i zauważyłem, że przerdzewiał mi przewód paliwowy powrotny (średnica 6 mm), a przewodowi doprowadzającemu paliwo (średnica 8 mmm) za wiele czasu nie zostało do tego aby podzielił los kolegi.
Mam do Was prośbę numery ASO tych części to 8A1201544M oraz 8A2201544K patrząc w etkę nie wiem który zestaw jest właściwy ale to i tak nie ma znaczenia bo ceny w ASO są horrendalne. Czy moglibyście mi doradzić czym je zastąpić albo podać jakąś stronę gdzie mogę kupić zamienniki. Na allegro nic nie ma, a w e-sklepie IC mają konserwację serwisu, więc nie działa.
Z tego co wyczytałem na forum to mogą to być miedziane przewody od instalacji gazowych ale chciałbym poczytać Wasze opinie na ten temat zanim w coś zainwestuję.
[B4 TDI] Przewody paliwowe przy baku
Mam założone u siebie właśnie przewody miedziane od gazownika, do tego osłoniete są gumowym wężykiem.audico pisze:Z tego co wyczytałem na forum to mogą to być miedziane przewody od instalacji gazowych ale chciałbym poczytać Wasze opinie na ten temat zanim w coś zainwestuję.
Jeżdze tak ponad rok i jest <ok> Także z czystym sumieniem mogę polecić to rozwiązanie. Pozdro