Sklep Ipart
Sklep
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy ucando.pl

[Skradziony] Audi B4 Sedan 1.9TDI - Biłgoraj

Dział ogólny dotyczący Polskiego Klubu Audi 80
Arczizioom

Post autor: Arczizioom » 01 wrz 2010, 16:52

Ostatnio pokazywali test takich lokalizatorów nawet blaszany garaż czy parking -2 nie zakłócił na tyle sygnału żeby nie znaleźć samochodu. To sprytna i dobra metoda. Wbudowana bateria daje pewność zlokalizowania nawet po wyjęciu akumulatora.

Awatar użytkownika
kacper85
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kacper85 » 01 wrz 2010, 18:18

Pierwszy wolny kwit przeznaczę na taki wynalazek. Super sprawa, zwłaszcza powiadomienie że zaczyna się przemieszczać autko jest myślę przydatne.

Awatar użytkownika
zakk87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakk87 » 02 wrz 2010, 09:57

takie powiadamiacze są dobre, ale podejrzewam, że lepszych firm, które wysyłają sms na jakiś numer powiedzmy co 2 minuty a program po zalogowaniu rysuje Ci mapę, zresztą wystarczą współrzędne i łatwo obcykać gdzie samochód się podział a przy okazji pomóc policji w schwytaniu złodziei o ile by policjanci chcieli... Bo z tego co widzę to w łapę biorą i nic ich obywatel nie obchodzi...

RumJanek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RumJanek » 02 wrz 2010, 13:07

kacper85 pisze: RumJanek Jak to było podłączone? Non stop tak jakby ładowarka włączona? Nie żarło aku?
W BMce był solidny akumulator więc nie odczuwał takiego poboru napięcia. Nigdy ładowarka go nie rozładowała, tak więc w jego przypadku patent się sprawdził.
(...)
W moim samochodzie mam alarm, tyle że jest trochę dziwny. Nie włącza się nawet jak walnę ręką w szybę lub potrząsnę samochodem, jedynie włącza się jak zamknę centralny a mam nie domkniętą np. klapę bagażnika, jak ją otwieram, wyje jak wściekły.
Co ciekawe, 2 m-ce temu było u nas włamanie w bloku do garażu podziemnego i rozbili mi dwie szyby. Coś blokuje drzwi bo nie mogli wejść do samochodu otwierając go nawet od środka, rozwalili tapicerkę i ucięli wszystkie kable, rozłączyli akumulator i nawet wtedy drzwi nie puściły. Nie odjechali a jedynie rozszabrowali całe CA, było tego trochę.... :-(
Rada: jeśli mówicie na Forach co montujecie, nie mówcie jak i gdzie, bo nie jesteście pewni czy ktoś niepowołany nie obserwuje Waszych samochodów właśnie tutaj i czy nie ma go później podanego jak na tacy...

Audi 80 Polska
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Andrzej Cz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH

Post autor: Audi 80 Polska » 03 wrz 2010, 00:24

RumJanek pisze:Coś blokuje drzwi bo nie mogli wejść do samochodu otwierając go nawet od środka,
Może masz tzw. duble-lock wiem że coś takiego było już w np. Golfie III, Astrze I. Gdy się zasunie samochód kluczykiem od strony kierowcy to on się to włącza i nie można odsunąć samochodu od środka ani z innych drzwi. Nie wiem czy coś takiego występowało w Audi 80.
Arczizioom pisze:Ostatnio pokazywali test takich lokalizatorów nawet blaszany garaż czy parking -2 nie zakłócił na tyle sygnału żeby nie znaleźć samochodu.
Tam chyba jeszcze było stosowana inna technologia niż GSM i GPS bo oni szukali po sygnale, który wysyłało to urządzenie.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010, 10:48 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zakk87
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zakk87 » 03 wrz 2010, 08:05

ja tak mam, zamknąłem się od środka przez otwartą szybę i nie można było ani za klamkę pociągnąć tylko dzyndzelki wychodziły, chyba je utnę żeby nie wystawały jak w Mercedesie...

RumJanek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RumJanek » 03 wrz 2010, 09:14

aldi pisze: Może masz tzw. duble-lock wiem że coś takiego było w np. Golfie III, Astrze I. Gdy się zasunie samochód kluczykiem od strony kierowcy to on się to włącza i nie można odsunąć samochodu od środka ani z innych drzwi. Nie wiem czy coś takiego występowało w Audi 80.
Koledzy, na sprostowanie mam Golfa 4, ale rozglądam się na poważnie za Audi B2, najchętniej Coupe Quattro. Miałem swego czasu dwie Coupe'ty z silnikami 2.3 i 1.9, pierwszą sprzedałem (niepotrzebnie bo do dzisiaj żałuję) a druga zarosła w trawie podczas mojego pobytu w GB.
Co do zamka - patent niezły i nie muszę obcinać 'guziczków' bo próbowali je nawet obcęgami na siłę wyciągać i nie udało im się samochodu otworzyć. Weszli do środka przez okna...
Acha, nie muszę zamykać drzwi kluczykiem od kierowcy, wystarczy że normalnie go zamknę centralnym i wtedy się tak blokuje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dział Forum Audi 80”