[Skradziony] Audi B4 Sedan 1.9TDI - Biłgoraj
-
Arczizioom
takie powiadamiacze są dobre, ale podejrzewam, że lepszych firm, które wysyłają sms na jakiś numer powiedzmy co 2 minuty a program po zalogowaniu rysuje Ci mapę, zresztą wystarczą współrzędne i łatwo obcykać gdzie samochód się podział a przy okazji pomóc policji w schwytaniu złodziei o ile by policjanci chcieli... Bo z tego co widzę to w łapę biorą i nic ich obywatel nie obchodzi...
W BMce był solidny akumulator więc nie odczuwał takiego poboru napięcia. Nigdy ładowarka go nie rozładowała, tak więc w jego przypadku patent się sprawdził.kacper85 pisze: RumJanek Jak to było podłączone? Non stop tak jakby ładowarka włączona? Nie żarło aku?
(...)
W moim samochodzie mam alarm, tyle że jest trochę dziwny. Nie włącza się nawet jak walnę ręką w szybę lub potrząsnę samochodem, jedynie włącza się jak zamknę centralny a mam nie domkniętą np. klapę bagażnika, jak ją otwieram, wyje jak wściekły.
Co ciekawe, 2 m-ce temu było u nas włamanie w bloku do garażu podziemnego i rozbili mi dwie szyby. Coś blokuje drzwi bo nie mogli wejść do samochodu otwierając go nawet od środka, rozwalili tapicerkę i ucięli wszystkie kable, rozłączyli akumulator i nawet wtedy drzwi nie puściły. Nie odjechali a jedynie rozszabrowali całe CA, było tego trochę....
Rada: jeśli mówicie na Forach co montujecie, nie mówcie jak i gdzie, bo nie jesteście pewni czy ktoś niepowołany nie obserwuje Waszych samochodów właśnie tutaj i czy nie ma go później podanego jak na tacy...
-
Audi 80 Polska
- Forum Audi 80

- Imię: Andrzej Cz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Może masz tzw. duble-lock wiem że coś takiego było już w np. Golfie III, Astrze I. Gdy się zasunie samochód kluczykiem od strony kierowcy to on się to włącza i nie można odsunąć samochodu od środka ani z innych drzwi. Nie wiem czy coś takiego występowało w Audi 80.RumJanek pisze:Coś blokuje drzwi bo nie mogli wejść do samochodu otwierając go nawet od środka,
Tam chyba jeszcze było stosowana inna technologia niż GSM i GPS bo oni szukali po sygnale, który wysyłało to urządzenie.Arczizioom pisze:Ostatnio pokazywali test takich lokalizatorów nawet blaszany garaż czy parking -2 nie zakłócił na tyle sygnału żeby nie znaleźć samochodu.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2010, 10:48 przez Audi 80 Polska, łącznie zmieniany 1 raz.
Koledzy, na sprostowanie mam Golfa 4, ale rozglądam się na poważnie za Audi B2, najchętniej Coupe Quattro. Miałem swego czasu dwie Coupe'ty z silnikami 2.3 i 1.9, pierwszą sprzedałem (niepotrzebnie bo do dzisiaj żałuję) a druga zarosła w trawie podczas mojego pobytu w GB.aldi pisze: Może masz tzw. duble-lock wiem że coś takiego było w np. Golfie III, Astrze I. Gdy się zasunie samochód kluczykiem od strony kierowcy to on się to włącza i nie można odsunąć samochodu od środka ani z innych drzwi. Nie wiem czy coś takiego występowało w Audi 80.
Co do zamka - patent niezły i nie muszę obcinać 'guziczków' bo próbowali je nawet obcęgami na siłę wyciągać i nie udało im się samochodu otworzyć. Weszli do środka przez okna...
Acha, nie muszę zamykać drzwi kluczykiem od kierowcy, wystarczy że normalnie go zamknę centralnym i wtedy się tak blokuje.